Hoe Maak Je Een Sneeuwpop Van Sokken?

Hoe Maak Je Een Sneeuwpop Van Sokken?
Hoe Maak Je Een Sneeuwpop Van Sokken?

Video: Hoe Maak Je Een Sneeuwpop Van Sokken?

Video: Hoe Maak Je Een Sneeuwpop Van Sokken?
Video: Hoe maak ik een sneeuwman 2024, April
Anonim

Nieuwjaar is niet alleen een fantastische en langverwachte vakantie, maar ook een geweldige tijd die een enorme ruimte biedt voor gezamenlijke creativiteit met kinderen. Een heldere en grappige sokkensneeuwman zorgt voor een feestelijke sfeer in huis, wordt een unieke interieurdecoratie of een origineel cadeau voor vrienden.

Sok sneeuwpop
Sok sneeuwpop

Om met je eigen handen een schattige sneeuwpop uit een sok te maken, kost het niet veel tijd en specifieke vaardigheden om met naald en draad om te gaan. Voor creativiteit heb je witte en gekleurde sokken of kniekousen, heldere knopen, kralen, appliquépapier, alle beschikbare granen in huis nodig.

Witte sokken met een afgesneden hiel worden gebruikt als basis voor het vaartuig - alleen het bovenste deel van de trui, binnenstebuiten gekeerd, is bij het werk betrokken. Een rand van het canvas wordt strak samengetrokken met een elastische band of genaaid met een draad, waarna het op de voorkant wordt gedraaid, waardoor het lijkt op een zakje dat zal dienen als het lichaam van een sneeuwpop.

Het verticaal geplaatste werkstuk is tot de bovenkant gevuld met granen - rijst, gierst of Alkmaarse gort. Om te voorkomen dat er insecten in de granen komen, is het aan te raden om er een kleine hoeveelheid grof zout aan toe te voegen. Daarna wordt het bovenste deel van de sok ook stevig vastgebonden met een draad, evenals de onderste.

In dit stadium kun je van een sok een sneeuwpop maken, niet alleen helder en mooi, maar ook feestelijke aroma's afgeven: hiervoor worden granen gemengd met gemalen kaneelpoeder, vanille, koffie of een paar druppels van je favoriete essentiële olie of vloeibare smaakstoffen die worden gebruikt voor het maken van zoetwaren worden toegevoegd.

Het resulterende werkstuk is verdeeld in twee ongelijke delen - het hoofd en het lichaam, stevig vastgedraaid met een draad op de kruising van beide ballen. Er is nog een andere optie om de basis van een sneeuwpop te vormen: het werk gebruikt geen elastische band van de sok, maar zijn teen, aan de basis waarvan een dichte cirkel van karton wordt gelegd. Het karton geeft het figuur extra stabiliteit en voorkomt dat de sneeuwpop op zijn kant valt.

Nadat de basis van de sneeuwpop van de sok klaar is, beginnen ze het speelgoed te versieren. Ogen gemaakt van kleine knopen of kralen zijn aan de bovenste bal genaaid; met behulp van een lijmpistool wordt een neus gemaakt van een kleurpotlood of een halve tandenstoker vastgezet. Indien gewenst kan de neus ook gemaakt worden van een kraal die groter is dan de ogen.

Het voorste of afgeronde hielgedeelte wordt van een felgekleurde sok afgesneden en met een of twee slagen op het hoofd van de sneeuwman gezet, zoals een hoed. De hoed kan worden verzameld met mooie plooien, versierd met pom-poms of kwasten. Een even deel van de sok wordt op het speelgoedlichaam gedragen, zoals een trui.

De kleding van een kant-en-klare sneeuwpop van een sok is versierd met decoratieve elementen: knopen of kleine opgestikte zakken worden vastgenaaid, strikken of sjaals worden vastgebonden.

Aanbevolen: