Hoe Maak Je Een Sneeuwpop Met Je Eigen Handen: 5 Stapsgewijze Workshops

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Sneeuwpop Met Je Eigen Handen: 5 Stapsgewijze Workshops
Hoe Maak Je Een Sneeuwpop Met Je Eigen Handen: 5 Stapsgewijze Workshops

Video: Hoe Maak Je Een Sneeuwpop Met Je Eigen Handen: 5 Stapsgewijze Workshops

Video: Hoe Maak Je Een Sneeuwpop Met Je Eigen Handen: 5 Stapsgewijze Workshops
Video: Hoe maak je een sneeuwpop 2024, Mei
Anonim

Aan de vooravond van het nieuwe jaar streeft ieder van ons ernaar om een feestelijke sfeer in ons huis te brengen, door het interieur te versieren met klatergoud, regen en slingers. Als je het traditionele nieuwjaarsdecor al behoorlijk beu bent, kun je de feestelijke sfeer diversifiëren met behulp van een van de belangrijkste winterpersonages - een handgemaakte sneeuwpop.

DIY sneeuwpop
DIY sneeuwpop

Sok sneeuwpop

image
image

Benodigde materialen:

  • sokken (een daarvan moet wit zijn);
  • schaar;
  • draad, dunne elastische band of touw;
  • granen;
  • knoppen in verschillende kleuren en maten;
  • zwarte kralen voor ogen;
  • oranje viltstift;
  • stukken stof van verschillende kleuren en texturen, linten, knopen en andere decoratieve ornamenten.

Productie:

Eerst moet je een basis maken voor een sneeuwpop van een witte lange sok. Neem een sok en knip deze bij de hiel doormidden. We draaien de bovenste helft van de sok naar de verkeerde kant en spannen de plaats van de incisie vast met een elastische band of draad, waarna we de sok terug naar de voorkant draaien.

image
image
image
image
image
image
image
image

Daardoor kregen we een soort zak die tot aan de top gevuld moet worden met granen. Elke graansoort kan als vulmiddel dienen, maar rijst of griesmeel is het meest geschikt voor deze doeleinden - ze zullen niet opvallen door de sok. Indien gewenst kunt u een aromatisch mengsel toevoegen aan de nieuwjaarsambachten. We binden ook de bovenkant van de sok stevig vast met draad, touw of dunne elastische band.

image
image

We bepalen visueel het midden van het resulterende werkstuk, meten er ongeveer 1 cm vanaf en verbinden deze plaats opnieuw. De basis voor de sneeuwpop van het hoofd en de romp is klaar.

image
image

De volgende stap is om het gezicht van de sneeuwman te stylen. Naai zwarte kralen in plaats van de ogen. We maken de neus van een kraal of een halve tandenstoker die oranje is geverfd.

De resterende helft van de witte sok kan worden gebruikt om een hoed te maken. Snijd het hielgedeelte af en keer de teen binnenstebuiten. Steek de sok voorzichtig langs de snijlijn en zet de sneeuwpop op het hoofd. Van een gekleurde sok kan desgewenst een muts voor een winters karakter gemaakt worden.

Nu rest alleen nog het versieren van de afgewerkte sneeuwpop. Om dit te doen, maken we een sjaal van stukjes veelkleurige stof, naaien we knopen aan. U kunt de kerstversiering versieren met alle beschikbare materialen: figuren gesneden uit stof of glanzend papier (harten, sterren, bloemen, enz.), pailletten, kralen of pailletten.

image
image

Een sneeuwpop gemaakt van sokken kan op een plank worden geplaatst of worden gebruikt om een kerstboom te versieren. Als alternatief kan zo'n sneeuwpop worden gepresenteerd als een nieuwjaarssouvenir aan vrienden of familieleden.

Sneeuwpop gemaakt van plastic bekers

image
image

Benodigde materialen:

  • plastic wegwerpbekers 3 verpakkingen van 100 stuks;
  • lijm;
  • nietmachine;
  • lichte sjaal;
  • dop;
  • oranje papier;
  • donkere stof om ogen en knopen te maken.

Productie:

Om een sneeuwpop te maken, moet je twee grote ballen maken van witte wegwerpbekers. Eerst beginnen we met het maken van de romp. Zet hiervoor 25 plastic bekers in een cirkel en zet ze aan elkaar vast met een nietmachine.

image
image
image
image

We spreiden de tweede laag tussen de glazen van de eerste rij, terwijl we ze iets in de bal verplaatsen. Door deze technologie te volgen, krijgen we een halve bol, die de structuur stabiliteit zal geven. De tweede rij vereist hetzelfde aantal wegwerpbekers en één minder voor alle volgende lagen. De resulterende blanco moet open worden gelaten, omdat er nog een bal op wordt geïnstalleerd.

image
image
image
image

Het hoofd voor een sneeuwpop is gemaakt volgens hetzelfde principe als het lichaam, alleen de bal moet kleiner zijn. Je hebt 18 plastic bekers nodig om de eerste rij te maken.

Als de kleine bal klaar is, installeren we deze op de grote en bevestigen we ze aan elkaar met een nietmachine.

image
image

Het blijft alleen om de sneeuwpop te versieren. Ogen en knopen kunnen worden gemaakt van stukken donkere stof door ze eenvoudig in een bril te plaatsen. Knip de neus uit die een wortel imiteert uit oranje papier, en de mond uit rood papier. We binden een heldere sjaal of klatergoud om de nek van de sneeuwman. In de structuur kun je een kerstboomslinger of een discobal op de vloer plaatsen om een heldere achtergrondverlichting te creëren.

image
image

Sneeuwpop gemaakt van pompons

image
image

Benodigde materialen:

  • witte wollen of synthetische draden;
  • karton;
  • kompas;
  • schaar;
  • lijm;
  • voelde oranje en zwart.

Productie:

Eerst maken we ringen van karton, wat nodig is om pompons te maken. Om het lichaam van de sneeuwpop te maken, snijden we twee cirkels van dezelfde grootte uit (de diameter van de buitenste cirkel is 6 cm, de diameter van de binnenste cirkel is 3 cm). Om een blanco te maken voor de tweede pompon, knipt u nog twee cirkels van kleinere afmetingen uit (de diameter van de buitenste cirkel is 4 cm, de diameter van de binnenste cirkel is 2 cm).

image
image

Witte wollen draden, 4-8 keer gevouwen, gesneden in lengtes van 2 m. We verbinden twee kartonnen ringen van dezelfde grootte aan elkaar. Dan beginnen we de ring strak te wikkelen met wollen draden.

image
image

De ring moet worden omwikkeld met draden totdat het gat is gesloten. Voor het gemak kunt u een haaknaald gebruiken om de draden door het gat te trekken. Hoe dikker de wikkellaag op de ring, hoe mooier de pompon zal worden.

Knip vervolgens de draden af met een schaar of een administratief mes langs de buitenrand van de ring. Dan bewegen we de ringen iets van elkaar af en binden de draden stevig vast. We verwijderen de ringen en pluizen de pompon en knippen de vorm vervolgens af met een schaar. We volgen dezelfde procedure om een kleinere pompon te maken.

image
image

Wanneer de hoofdonderdelen voor de sneeuwpop klaar zijn, verbinden we ze met elkaar door eenvoudig de draden van de pompons te binden.

image
image
image
image

We maken een hoofdtooi voor een sneeuwpop van zwarte viltstof. Knip eerst een cirkel uit met een diameter van 6 cm en snij ¼ deel van het midden af. We smeren de snijlijnen in met lijm en verbinden de randen.

image
image
image
image

We maken een neus voor een sneeuwpop van oranje vilt. Knip ¼ deel van een cirkel uit met een diameter van 4 cm, vouw het tot een kegel en lijm de randen vast.

image
image
image
image

Knip de ogen en knopen in de vorm van kleine cirkels uit zwart vilt. Een sneeuwpop sjaal kan gemaakt worden van vilt in elke felle kleur. Knip hiervoor een strook van 20 cm lang en 1,5 cm breed uit, aan de uiteinden van de strook maken we een franje.

image
image

Om de sneeuwpop van de pom-poms stabiliteit te geven, lijmen we hem op de basis, gesneden uit dik karton.

image
image

Gloeilamp sneeuwpop

image
image

Benodigde materialen:

  • doorgebrande gloeilamp;
  • Witte verf;
  • borstel;
  • schaar;
  • oranje papier;
  • viltstiften;
  • lijm;
  • flarden lichte stof.

Productie:

Een onnodig uitgebrande gloeilamp met een standaardvorm is geverfd met witte of lichtblauwe verf. Breng indien nodig een tweede verflaag aan. Indien gewenst kan het oppervlak van de lamp nog worden voorzien van een laagje glitter. Wanneer de gloeilamp opdroogt, gaat u verder met het ontwerp van het nieuwjaarsspeelgoed. Knip een kleine strook uit een stuk felgekleurde stof dat als sjaal voor de sneeuwpop zal dienen. Snijd de uiteinden van de strook in noedels. Lijm de afgewerkte sjaal op de gloeilamp op de plaats waar het brede deel eindigt en het smalle begint. Teken met een donkere stift of viltstift de handen en het gezicht van de sneeuwpop. Knip de neus in de vorm van een wortel uit oranje of rood papier. Een doe-het-zelf sneeuwpop gemaakt van een gloeilamp zal een prachtige decoratie zijn voor een kerstboom.

Sneeuwpop gemaakt van draad

image
image

Benodigde materialen:

  • dikke witte draden;
  • PVA-lijm;
  • 5 ballonnen;
  • naald;
  • petrolatum;
  • decoratieve materialen (de helft van een vriendelijkere verrassing, restjes stof, kralen, gekleurd papier, knopen, enz.).

Productie:

We blazen ballonnen op - drie ballonnen van verschillende grootte voor het lichaam en twee ballonnen van dezelfde grootte voor de handen van de sneeuwpop. We brengen een laag vaseline op de ballen aan, zodat ze in de toekomst gemakkelijker van de blanco's kunnen worden verwijderd. We doorboren het pakket met lijm door het onderste gedeelte - hierdoor kunt u de draden gelijkmatig met lijm bedekken. We winden de draden die in lijm op de ballen zijn gesmeerd op een chaotische manier, zodat er openingen zijn die het product delicatesse en lichtheid geven.

image
image
image
image

We laten de lege plekken een dag drogen, de lijm moet goed uitharden. Daarna doorboren we de ballonnen met een naald en verwijderen ze door de gaten van het werkstuk.

Nu moet je de resulterende ballen van draden met elkaar verbinden. We knijpen de grootste bal aan één kant lichtjes en lijmen een kleiner werkstuk op deze plek. We doen een vergelijkbare procedure met een kleine bal. Lijm de lege plekken voor de handvatten aan de zijkanten van de middelste bal.

image
image

Een sneeuwpop gemaakt van draden is klaar, het blijft alleen om het nieuwjaarsambacht te versieren, waardoor het een afgewerkte look krijgt. Van alle beschikbare materialen maken we een sneeuwpop, een sjaal (gemaakt van lichte stof of kerstboomklatergoud), een wortelneus (gemaakt van gekleurd papier of stof), een hoed (gemaakt van stof of de helft van een vriendelijkere verrassing), ogen en neus (gemaakt van gekleurd papier of stof).

image
image

Een sneeuwpop gemaakt van draden is een uitstekende decoratie voor een feestelijk interieur, je kunt hem op een vensterbank, op een plank of naast een kerstboom zetten.

Aanbevolen: