Wat Is De Datum Van De Grote Vasten In

Inhoudsopgave:

Wat Is De Datum Van De Grote Vasten In
Wat Is De Datum Van De Grote Vasten In

Video: Wat Is De Datum Van De Grote Vasten In

Video: Wat Is De Datum Van De Grote Vasten In
Video: Wat is het werkelijke doel van het vasten in de Ramadan? ᴴᴰ 2024, Mei
Anonim

In de lente, aan de vooravond van het heldere paasfeest, vieren vooral religieuze christenen het vasten. Vastende mensen houden zich strikt aan een mager dieet, weigeren vleselijke genoegens en allerlei soorten entertainment. Het vasten duurt 48 dagen, waarvan slechts drie dagen zeevruchten (vis en kaviaar) op het menu mogen staan.

Wat is de datum van de Grote Vasten in 2019
Wat is de datum van de Grote Vasten in 2019

Het begin van de vastentijd hangt uitsluitend af van de datum van Pasen, daaruit worden berekeningen gemaakt. En aangezien Bright Resurrection een voorbijgaand festival is, wordt ook het kader van het begin en einde van het vasten jaarlijks verschoven. Het feit is dat de datum van Pasen op een speciale manier wordt berekend, waarbij rekening wordt gehouden met de nieuwe maan, de dag van de lente-equinox, de dag van de week, alleen door een bepaalde volgorde in de berekeningen in acht te nemen, kunt u vinden uit het echte nummer van de vakantie. In 2019 valt bijvoorbeeld de opstanding van de Heer in de orthodoxe kerk op 28 april, en om te begrijpen wanneer het vasten begint, moet je 48 dagen geleden tellen vanaf deze datum (40 dagen - Veertig dagen, 2 dagen - Aankondiging en Palmzondag, 6 dagen - Passionate A week).

Geweldige post 2019: begin en einde

In 2019 valt Pasen op 28 april, dus na enkele eenvoudige berekeningen wordt het duidelijk dat de Grote Vasten begint op maandag 11 maart (maar dit is alleen voor de orthodoxen). Wat het einde betreft, het duurt precies 48 dagen en eindigt pas in de nacht van 27 op 28 april (zeven weken, waarin een persoon bepaald voedsel moet opgeven, veel moet bidden en ook geestelijk moet verbeteren).

Net als de orthodoxe christenen van het katholieke geloof, eindigt het vasten op de zaterdag voor Pasen. Maar het begint op woensdag, en deze dag wordt Aswoensdag genoemd (in 2019 - 6 maart). Het vasten eindigt dit jaar op 20 april. Het is ook vermeldenswaard dat de vastentijd in het katholicisme en de orthodoxie enigszins anders is, en het belangrijkste verschil zit in de ernst van het dieet. Bij het katholieke vasten zijn er twee soorten dagen: onthouding (een verbod op vleesproducten, dit omvat geen zuivelproducten en dranken, eieren) en mager (beperking van het aantal maaltijden en de hoeveelheid voedsel die per maaltijd wordt gegeten). Enkele decennia geleden was het katholieke vasten erg streng, maar op dit moment zijn de regels van de Grote Vasten onder katholieken veranderd en zien er als volgt uit:

  • Aswoensdag (in 2019 - 6 maart) - vasten en onthouding (volledige afwijzing van vlees, niet meer dan drie maaltijden, waarvan er slechts één vol is).
  • Elke vrijdag, zaterdag en zondag - onthouding (op deze dagen kun je maar drie keer eten, twee maaltijden tussen de maaltijden moeten heel licht zijn, groenten hebben de voorkeur).
  • Goede Vrijdag (2019 - 19 april) - vasten en onthouding.
  • Geweldige zaterdag (in 2019 - 20 april) - vasten en onthouding.

Op alle andere dagen is eten toegestaan, de limiet is alleen ingesteld op het aantal maaltijden - niet meer dan drie per dag. Zoals uit het bovenstaande blijkt, is de vastentijd voor katholieken veel milder dan voor orthodoxe christenen, aangezien in de laatste bijna alle dagen van het dieet geen dierlijke producten bevatten, alleen op kerkvakanties is het toegestaan om een beetje vis en kaviaar toe te voegen naar de menukaart.

Belangrijk: het naleven van de Grote Vasten - het volgen van een bepaald dieet (vermindering van het aantal maaltijden en de afwezigheid van bepaalde voedingsmiddelen in voedsel) - is slechts een stap in de richting van het belangrijkste aspect - spirituele wedergeboorte. Het is niet de moeite waard om van een dieet tijdens het vasten een primaire taak te maken, het is veel correcter om aan je menselijke eigenschappen te werken - gedachten, verlangens, gedrag, enzovoort.

Aanbevolen: