Hoe Paaseieren Te Geven

Inhoudsopgave:

Hoe Paaseieren Te Geven
Hoe Paaseieren Te Geven

Video: Hoe Paaseieren Te Geven

Video: Hoe Paaseieren Te Geven
Video: Borrelhapje rond Pasen | GEVULDE EIEREN | Zo maak je ze gezond(er) 2024, Mei
Anonim

De traditie van het geven van paaseieren is een van de oudste en gaat terug op de legende hoe Maria Magdalena naar keizer Tiberius kwam om te informeren over de opstanding van Christus. Ze bracht slechts een gewoon ei mee, dat in de hand van de keizer rood werd. Tiberius, die eerst niet geloofde, was zeer verrast en riep uit: "Hij is waarlijk verrezen!".

Hoe paaseieren te geven
Hoe paaseieren te geven

Noodzakelijk

  • - eieren;
  • - uienschillen, berkenbladeren, bieten en andere kleurstoffen;
  • - Cadeau.

instructies:

Stap 1

Bereid eieren van tevoren, op Witte Donderdag. Kook ze in een afkooksel van uienschillen, berkenbladeren, bieten, koffie of andere natuurlijke kleurstoffen. Om gespikkelde eieren te krijgen, maakt u ze nat en rolt u ze in droge rijst, wikkelt u ze in kaasdoek en kookt u ze in een kleurstofbouillon. Het gemarmerde effect kan worden verkregen door de eieren in uienschillen en vervolgens in een zakdoek of kaasdoek te wikkelen voordat ze worden gekookt.

Stap 2

Om een origineler ontwerp te krijgen, koop je een speciale eierfolie of schilder je ze met de hand. Je kunt ook decoratieve eieren geven, bijvoorbeeld beschilderd hout of versierd met kralen, linten. Bereid zo'n geschenk van tevoren voor - het zal lange tijd een huisdecoratie worden.

Stap 3

Wanneer je je vrienden, familie of kennissen ontmoet, begroet ze dan met de zin "Christus is verrezen!". Ze moeten je antwoorden "Truly Risen!" Traditioneel zijn de jongeren de eersten om te begroeten, en de ouderen reageren alleen.

Stap 4

Ruil en "Christus" paaseieren. Om dit te doen, neem je een ei in je hand en sla je het tegen het ei in de hand van de ander om het te breken, draai dan de eieren om met de andere uiteinden en doe hetzelfde. Ook voorziet de traditie in "christendom op de wangen" - kus deze persoon drie keer op de wangen.

Stap 5

Als er een wens en gelegenheid is, geef dan een paasgeschenk samen met het paasei. Het kan een warme deken zijn voor een bejaarde, een speeltje voor een kind, een sieraad voor een meisje - elk geschenk dat met veel aandacht en zorg wordt gekozen, dat dient als een symbool van wedergeboorte en liefde.

Stap 6

Eet de paaseieren die je worden aangeboden. De gewoonte verbiedt om de schelp door het raam te gooien en bovendien uit te spugen (volgens de legende loopt Christus zelf met de apostelen op de aarde, en je kunt erin met de schelp). Eet daarom voorzichtig, plet en gooi de schelpen weg. Het is zelfs beter om haar grond te begraven - in dit geval zal de oogst veel rijker zijn.

Stap 7

Laat ten minste één ei achter en bewaar het het hele jaar. Het beschermt je huis tegen brand en slecht weer. Door een beschilderd ei op de grond te rollen, maak je het land in je datsja vruchtbaarder, aangezien het ei in de Russische cultuur een symbool is van wedergeboorte en nieuw leven.

Aanbevolen: