Snel Herstellen Van De Nieuwjaarsvakantie

Snel Herstellen Van De Nieuwjaarsvakantie
Snel Herstellen Van De Nieuwjaarsvakantie

Video: Snel Herstellen Van De Nieuwjaarsvakantie

Video: Snel Herstellen Van De Nieuwjaarsvakantie
Video: Deze dingen kunnen niet mee naar huis worden genomen 2024, Mei
Anonim

De vakanties waren lang, lui en bevredigend. Na zo'n vakantie is het erg moeilijk om in vorm te komen en de gebruikelijke routine in te voeren. Wat moeten we doen?

Werken na de vakantie
Werken na de vakantie

Er kunnen verschillende problemen zijn: iemand is extra kilo's aangekomen, iemand valt onderweg in slaap en iemand kan zich niet concentreren op zijn werk.

Twee of drie extra kilo's aangekomen - maak je geen zorgen en beperk je dieet ernstig. De gevolgen kunnen niet bevallen: bloedarmoede, slechte conditie van nagels en haar, verzwakte immuniteit. Ernstige dieetbeperkingen zijn slechts enkele dagen toegestaan. Het is beter als het één vastendag is.

Eet kleine porties vetarm voedsel - kip, vis, rijst, veel fruit, groenten en groenten. Groenten en fruit kunnen ongeveer de helft van het dieet uitmaken, omdat ze de maag kunnen normaliseren en het lichaam kunnen verrijken met sporenelementen en vitamines. U kunt de kleuren van de producten afwisselen. Vandaag - gele paprika's en appels, en morgen rode variëteiten. Het feit dat ze verschillende hoeveelheden sporenelementen bevatten. Vetten moeten ook aanwezig zijn. Een beetje olijfolie of een handvol noten zal het lichaam voorzien van B- en E-vitamines, zink en omega-3-vetzuren.

Verminder snoep en zetmeelrijk voedsel. Je hoeft brood helemaal niet op te geven, vervang het gewoon door volkorenbrood. Het is rijk aan vezels en eiwitten. Worsten en worsten bevatten veel zout, wat bijdraagt aan oedeem en bijgevolg gewichtstoename, dus u moet dergelijke producten weigeren.

Na zoveel luie dagen is het de moeite waard om aan sport te denken. In de eerste dagen hoeft u geen intensieve training te regelen, maar verhoog de belasting geleidelijk. Ook als het ochtendoefeningen of een wandeling zijn. Frisse lucht is goed voor de emotionele toestand. Het gelukshormoon stijgt, stofwisselingsprocessen verbeteren, het lichaam komt in vorm.

In de eerste dagen na de vakantie kunnen er slaapproblemen optreden. Immers, ook tijdens deze paar dagen is de gewoonte ontstaan om meer te slapen, om later naar bed te gaan. Het is moeilijk om weer op te bouwen. Ga vroeg naar bed, zoals je doordeweeks gewend bent. Als het moeilijk is om in slaap te vallen, kunnen luchten, kruidenthee en ademhalingsoefeningen helpen. Wandelen kan ook een goede nachtrust bevorderen.

Als het moeilijk is om je te concentreren op basistaken op het werk, begin dan klein - ruim je bureau op. Dit zal helpen om je gedachten op een rijtje te zetten. Schrijf in je notitieboekje op wat je deze week moet doen en begin dat punt voor punt te doen. Beperk afleiding van het werkproces zoveel mogelijk. Stel een limiet aan thee en gesprekken met collega's, als ze niet gerelateerd zijn aan het werk. Tegelijkertijd is het niet nodig om al het werk in de kortst mogelijke tijd opnieuw te doen. En je moet niet te laat op je werk blijven. Laat je lichaam weer opbouwen.

Aanbevolen: