Sinaasappels Snel Drogen Voor Garnering

Inhoudsopgave:

Sinaasappels Snel Drogen Voor Garnering
Sinaasappels Snel Drogen Voor Garnering

Video: Sinaasappels Snel Drogen Voor Garnering

Video: Sinaasappels Snel Drogen Voor Garnering
Video: LEO's LIFEHACKS aflevering 2: Sinaasappels persen 2024, April
Anonim

De feestelijke geur van het komende nieuwe jaar is volgens de traditie de geur van citrusvruchten. Maar ze zijn, net als alle verse vruchten, vatbaar voor rot. Om een vakantiestemming voor lange tijd te creëren en te behouden, kunnen ze worden gedroogd. Gedroogde sinaasappel- of citroenschijfjes zijn niet alleen een opslagplaats voor vitamines, maar ook een uitstekend materiaal voor creativiteit.

Sinaasappels snel drogen voor garnering
Sinaasappels snel drogen voor garnering

instructies:

Stap 1

Kies middelgrote sinaasappels en citroenen uit de winkel. Het is geweldig als de schil van het fruit dun is - na het drogen ziet het er netjes uit. Onderzoek ze op rot, gebroken of bevroren zijkanten. Spoel citrusvruchten thuis grondig onder stromend water, droog ze af met een servet.

Snijd de sinaasappels in schijfjes van minimaal vijf millimeter dik. Maar ga niet overboord met de dikte. Sinaasappels van meer dan een centimeter hebben veel tijd nodig om te drogen.

Stap 2

Er zijn verschillende manieren om citrusvruchten te drogen. Iedereen gebruikt degene die voor hem handiger is.

De eerste methode is om de sinaasappels in de oven te drogen. Deze methode kan fruit snel drogen, maar u moet het proces constant in de gaten houden. De methode bestaat uit het plaatsen van sinaasappels, citroenen of grapefruits die in plakjes zijn gesneden op perkamentpapier dat op een bakplaat is gelegd. Direct op een bakplaat leggen is niet aan te raden, omdat het fruit er dan stevig aan kan blijven plakken. Dit alles wordt drie uur in de oven op 200º gezet. Vergeet niet om het fruit altijd om te draaien, anders droogt het ongelijkmatig uit. De nadelen van deze methode zijn constant toezicht op de oven en gebogen fruitplakken. Door de verdamping van water "leidt" citrus. Dit staat in de weg als je sinaasappels wilt gebruiken om ansichtkaarten, dozen, sieraden te versieren. Als je ze aan thee wilt toevoegen, heeft hun uiterlijk geen enkele invloed op de smaak.

Stap 3

De tweede manier is langer. Voor deze methode wordt het gesneden fruit tussen twee dozen geplaatst en vastgezet met wasknijpers. We duwen voorzichtig de lege plekken tussen de batterijen en "vergeten" ze gedurende 2-3 dagen. De droogtijd hangt af van hoe dun je de sinaasappels snijdt. Het voordeel van deze methode is dat je de sinaasappels niet constant in de gaten hoeft te houden en de stukjes niet hoeft om te draaien. Door op deze manier te drogen blijft de vrucht vlak, mooi en levendig.

Stap 4

Na het drogen moet u het fruit voorzichtig van het perkament of karton verwijderen. Wrik de plakken voorzichtig los met de punt van een mes om ze los te maken. Onthoud dat partjes van gedroogde citrusvruchten broos en broos zijn. Bewaar ze op een droge plaats in een papieren zak.

Stap 5

Gedroogde sinaasappels en citroenen worden vaak gebruikt in nieuwjaarscomposities, samen met sparren takken, lijsterbessen of kaneel. Citrusschijfjes kunnen worden gezien als kerstboomversiering of als decoratie op ansichtkaarten, cadeauzakjes, flessen. Ze worden toegevoegd aan thee, sterke dranken, zeep en handgemaakte kaarsen. Ze worden gebruikt om kerstkransen en boeketten te versieren. Ze zijn ook geweldig om katten en muggen weg te jagen van je favoriete kamerbloemen.

Aanbevolen: