Museum-reserve Kolomenskoye

Museum-reserve Kolomenskoye
Museum-reserve Kolomenskoye

Video: Museum-reserve Kolomenskoye

Video: Museum-reserve Kolomenskoye
Video: Музей-заповедник Коломенское Museum-Reserve Kolomenskoye 2024, Mei
Anonim

Deze prachtige plek is betoverend. Groene heuvels bedekt met weelderig bloeiende tuinen en pittoreske beboste eilandjes worden een favoriet recreatiegebied voor iedereen die hier minstens één keer is geweest. Bij de oudste monumenten van de Moskouse architectuur wil je meteen de geschiedenis van het museumreservaat induiken.

Museum-reserve Kolomenskoye
Museum-reserve Kolomenskoye

Ooit was een van de meest ontwikkelde historische en architecturale reservaten in Moskou een ondoordringbaar bos dat de hoge oever van de rivier de Moskva bedekte. Door de overvloed aan natuurlijke hulpbronnen ontstonden hier al heel vroeg de eerste menselijke nederzettingen. Dit gebeurde voor onze jaartelling.

geassocieerd met de grote hervestiging van de inwoners van de stad Kolomna, op de vlucht voor de invasie van de Mongolen.

De eerste van die architectonische meesterwerken die nog steeds in het reservaat te zien zijn, verscheen in 1532. Het was toen dat Vasily III hier een kerk bouwde ter ere van de geboorte van zijn erfgenaam, de toekomstige tsaar Ivan de Verschrikkelijke. Het werd de Kerk van de Hemelvaart genoemd.

De Hemelvaartskerk werd in die tijd het hoogste Russische architectonische bouwwerk. Bekroond met een kegelvormige bakstenen tent, is het een parel van oude architectuur geworden en staat het nu onder de bescherming van UNESCO.

De bouw van de kerk legde de basis voor de ontwikkeling van de nederzetting. In de 16e-17e eeuw werd Kolomenskoye de koninklijke residentie. In deze periode werden hier de St. George-klokkentoren en de kerk van de onthoofding van Johannes de Doper gebouwd. In de tweede helft van de 17e eeuw bouwde tsaar Alexei Mikhailovich, waaronder een houten paleis, de Kazankerk die ermee verbonden was door een doorgang en vele extra gebouwen.

bestond uit vele kamers en kamers, verbonden door gangen en ingangen. Tijdgenoten noemden het het achtste wereldwonder, en huidige onderzoekers noemden het het toppunt van houten oude Russische architectuur. Van het hele ensemble zijn tot op de dag van vandaag slechts enkele gebouwen bewaard gebleven, waaronder de paleispoort. Nu kunnen we alleen een model van het paleis zien, gedeeltelijk gerestaureerd volgens oude tekeningen al in de 21e eeuw.

Na de overdracht van de hoofdstad van Rusland naar St. Petersburg, deserteerde Kolomenskoye geleidelijk en raakte in verval. Zowel Peter I als Catharina II deden pogingen om het houten meesterwerk te restaureren, maar het bouwmateriaal was onvermijdelijk vervallen. Ernaast werd een stenen paleis gebouwd door Catharina II, dat later werd ontmanteld.

Kolomenskoye kreeg aan het begin van de 20e eeuw een nieuwe adem. Het was toen dat de restauratiewerkzaamheden begonnen, gericht op het behoud van architecturale monumenten. Dankzij het werk van architect-restaurator P. D. Baranovsky, een expositie van het museum werd verzameld, waaronder werken van iconen, oude boekdrukkunst, architectonisch decor en kerkkunst. Op het grondgebied van het reservaat werden oude houten gebouwen verzameld, die in verschillende steden van Rusland werden bewaard. Onder hen - "Meadovarnya" uit het dorp Preobrazhenskoye, het huis van Peter I uit Arkhangelskoye, de Mokhovaya-toren van de Sumy-gevangenis, de kerk van St. George de Overwinnaar. Al deze monumenten zijn tot op de dag van vandaag zorgvuldig bewaard gebleven en zijn nu te bezichtigen.

De vegetatie van Kolomenskoye heeft ook zijn pracht en diversiteit behouden, hoewel het tegenwoordig helemaal niet de dichte jungle is waarin Alexei Mikhailovich jaagde. En toch, dit is een klein groen eiland in het midden van een metropool, waar je keer op keer naar terug wilt om frisse lucht in te ademen en na te denken over het eeuwige.

Aanbevolen: