Wat Het Museum Of Everything Doet

Wat Het Museum Of Everything Doet
Wat Het Museum Of Everything Doet

Video: Wat Het Museum Of Everything Doet

Video: Wat Het Museum Of Everything Doet
Video: Judith Scott at The Museum of Everything (BBC Culture Show 2011) 2024, Mei
Anonim

Het Museum of Everything is het enige reizende museum ter wereld dat werken toont van onbekende en niet-erkende kunstenaars. In zijn collectie vind je tekeningen, schilderijen, sculpturen en foto's van niet-professionele auteurs uit verschillende landen.

Wat het Museum of Everything doet
Wat het Museum of Everything doet

De auteur van dit project is de Britse regisseur James Brett. In 2009 richtte hij het op om de outsiderkunst van de 20e en 21e eeuw actief te promoten. Het Museum of Everything heeft al 4 tentoonstellingen georganiseerd in zijn geboorteland Groot-Brittannië en Italië en trok meer dan 300.000 bezoekers.

Nu presenteert Bretom een project in Rusland, waar de reis van het "Museum of Everything" door Yekaterinburg, Kazan, Nizhny Novgorod, St. Petersburg gaat en eindigt in Moskou. De tentoonstelling loopt drie dagen in elke stad.

Het is opmerkelijk dat dit project niet alleen bestaande werken tentoonstelt, maar tijdens zijn reis ook nieuwe verzamelt van getalenteerde autodidactische mensen. Alle werken die in Rusland zijn verzameld, zijn te zien op de grootste tentoonstelling in Moskou, die in 2013 in het Garage Center wordt geopend. Het museum onderzoekt schilderijen, sculpturen, tekeningen en foto's van installaties.

Het selectieproces voor het Museum of Everything verschilt van de klassieke aanvraag voor de prijsvraag - de auteur communiceert rechtstreeks met de leden van de commissie, vertelt haar over zijn werk en kan andere werken tonen. Volgens James Brett is de prioriteit bij het kiezen van werken voor deze tentoonstelling niet de roem en erkenning van de auteur, maar de oprechtheid van de kunstenaar en de waarachtigheid van zijn werk. Ze moeten niet voor galerieën worden gemaakt, maar in de eerste plaats voor zichzelf.

Het museum is ook actief betrokken bij liefdadigheidswerk - in zijn collecties vind je vaak werken van auteurs die in moeilijke omstandigheden werken. Onder hen zijn er mensen met een handicap, daklozen, gevangenen. Hij verzamelt interessante werken uit kerken en ziekenhuizen, werkt samen met kunstenaars van een alternatief genre.

Het Museum of Everything bestaat uit twee open verrijdbare containers. In de eerste communiceert Brett met de jury met de kunstenaars, en in de tweede worden de werken die hen interesseren meteen tentoongesteld. Vandaag hebben ze al meer dan 100 inzendingen geselecteerd.

Aanbevolen: