Hoe Breng Je Pasen Door Met Je Gezin

Inhoudsopgave:

Hoe Breng Je Pasen Door Met Je Gezin
Hoe Breng Je Pasen Door Met Je Gezin

Video: Hoe Breng Je Pasen Door Met Je Gezin

Video: Hoe Breng Je Pasen Door Met Je Gezin
Video: Если дома разлад и ссоры, купите этот цветок 2024, Maart
Anonim

Vroeger brachten christenen de hele week voor Pasen door in aanbidding. En op deze dag probeerden ze een aantal vrome daden te doen - ze hielpen de armen en gaven aalmoezen. Tegenwoordig bezoeken mensen zelden tempels. Maar als je jezelf niet volledig hebt afgescheiden van religie, is Bright Sunday precies het evenement wanneer het de moeite waard is om de kerk te bezoeken. En het is beter om dit met het hele gezin te doen, zoals altijd gebruikelijk is in Rusland.

Hoe breng je Pasen door met je gezin
Hoe breng je Pasen door met je gezin

instructies:

Stap 1

De viering van Pasen begint met een kerkdienst. Als je niet de hele avond aanwezig kunt zijn, kom dan vroeg in de ochtend. Maak een mand met voedsel klaar voor de wijding. Zorg ervoor dat u paascake, taarten, een klein brood, kleurstoffen, worst, gekookt varkensvlees, spek, enz. Daar legt. Hiermee verbreek je je vasten thuis. Wijd voedsel toe, steek een kaars aan voor de gezondheid van alle levenden en bid.

Stap 2

Wanneer je thuiskomt, voer je je rituele paaswas uit. Leg hiervoor een in de tempel ingewijd ei in een kom met schoon water en was je gezicht en handen met dit water. Er wordt aangenomen dat dit schoonheid zal geven aan meisjes en gezondheid aan alle gezinsleden.

Stap 3

Begin uw feestelijke ochtendmaaltijd met een in de kerk ingewijde taart. Verdeel ook de producten die in de mand worden gebracht over alle gezinsleden. Daarna kun je alles eten wat je de dag ervoor voor de vakantie hebt klaargemaakt.

Stap 4

De feesttafel is meestal erg mooi en overvloedig. Allereerst bestaat het uit een traditioneel gebakken lamsvlees. Als een echt lam niet op het menu hoort, maak dan in ieder geval zijn zoetwarenbelichaming: een lam moet er zijn. Versier de tafel bovendien met gekookt varkensvlees, ham, geleigerechten, eend of gans met appels, taarten met verschillende vullingen. Verven moeten ook op een opvallende plaats staan.

Stap 5

Eet rustig. Je moet niet alles meteen pakken en wegrennen. Ga bij je familie zitten en praat. Je zou vreugde, kalmte, vrede moeten voelen. Je bent samen, met het hele gezin - wat is er nog belangrijker in deze wereld?

Stap 6

Ontspan, doe wat je plezier geeft op deze dag. Het is heel goed als je meer aandacht besteedt aan je kinderen. Er zijn veel traditionele paasactiviteiten. Probeer het - de kinderen moeten het leuk vinden.

Stap 7

Je kunt een wedstrijd voor ze organiseren om gekleurde eieren en prijzen te vinden. Om dit te doen, moet je van tevoren allerlei interessante kleine dingen kopen - snoep, stickers en klein speelgoed. En verberg ze langzaam, onmerkbaar voor de kinderen, op verschillende (bij voorkeur ongebruikelijke) plaatsen in de kamer of in het zomerhuisje. De zoektocht naar deze "schatten" zal kinderen buitengewoon veel plezier bezorgen. Je kunt het spel een beetje ingewikkelder maken door de kinderen te vragen de rebus op te lossen of geheime notities te zoeken, die je kunt verzamelen en een indicatie van de locatie van de "schat" kunt vinden.

Stap 8

Organiseer het beroemde spel voor het rollen van paaseieren. Maak hiervoor een kleine "dia" met zijkanten. Leg onderaan verschillende kleine items neer. Je moet een ei nemen en het van deze glijbaan rollen. Het item dat door de testikel wordt aangeraakt, gaat naar de winnaar. Dit is eigenlijk niet zo eenvoudig, want het ei is niet rond en rolt waar het maar wil.

Stap 9

Er is ook een traditie van "rammelende glazen" met eieren. Ze worden genomen door twee rivalen, een gekookt ei en tegen elkaar geslagen. Degene die het ei in zijn hand niet breekt, wint. Het geheim is om een betrouwbaar "gereedschap" te vinden (dit wordt alleen bereikt met ervaring), comfortabeler om het in je hand te nemen en de "zwakke" plek in het ei in de hand van een andere speler te vinden.

Stap 10

Het maakt niet uit hoe je deze grote en heldere feestdag viert, probeer op deze dag alle zorgen en oude grieven te vergeten, mensen te vergeven voor hun zonden en slechte daden. Geniet van het samen zijn.

Aanbevolen: