Hoe Eieren Vroeger Werden Beschilderd

Hoe Eieren Vroeger Werden Beschilderd
Hoe Eieren Vroeger Werden Beschilderd

Video: Hoe Eieren Vroeger Werden Beschilderd

Video: Hoe Eieren Vroeger Werden Beschilderd
Video: De harde wereld achter jouw ei 2024, April
Anonim

Tegenwoordig worden chemische kleurstoffen gebruikt om eieren te verven. En hoe heb je eieren geverfd voordat dergelijke kleurstoffen verschenen?

Hoe eieren vroeger werden beschilderd
Hoe eieren vroeger werden beschilderd

Hier zijn enkele recepten om je eieren prachtig te kleuren.

Uienschil. Dit is de meest bekende methode en een van de meest geliefde: eieren worden nog steeds beschilderd met uienschillen. Een pan met kaf (het zal veel kosten) moet worden gevuld met heet water, enkele minuten gekookt, afgekoeld en gefilterd. Voeg de eieren toe aan de afgekoelde bouillon en kook ze. De bouillon kan niet worden gefilterd, dan worden de eieren vlekkerig, "marmer".

Als u rode uienschillen gebruikt, worden de eieren roodbruin.

Brandnetel. Als er al een jonge brandnetel is uitgekomen voor de feestdagen, kun je proberen er eieren mee te koken. Jonge brandnetelplanten moeten met water worden gegoten, enkele minuten worden gekookt, vervolgens worden afgekoeld en gefilterd, en vervolgens gekookte eieren erin. De kleur van de op deze manier gekleurde schelp zal lichtgroen zijn.

Berken knoppen. Eieren gekookt in een afkooksel van berkenknoppen (bereid het afkooksel op dezelfde manier als in de vorige recepten) krijgen een lichtgele kleur of geel met een groene tint.

Kurkuma. Kook 2 theelepels kurkuma in 3 glazen water gedurende zeven tot tien minuten, koel de bouillon (op dit moment zal het trekken en meer verzadigd raken). Voeg eieren toe, kook tot ze gaar zijn. Je krijgt een prachtige gouden schelptint.

Rode kool. Snijd de kool, bedek met water. Kook kool en kook eieren in gekoelde bouillon - ze krijgen een mooie lichtpaarse kleur. Als je de bouillon niet zeef, worden de eieren vlekkerig.

Om de kleur van de schaal volgens een van deze recepten intenser te maken, laat u de eieren een nacht in de bouillon staan. Bestrijk de eieren met zonnebloemolie voor een mooie glans.

Zoals we kunnen zien, waren er veel opties voor volksrecepten. Veel ervan kunnen we zelfs nu nog gemakkelijk toepassen. Ik weet zeker dat het resultaat zal bevallen.

Aanbevolen: