Russische Badbehandeling

Russische Badbehandeling
Russische Badbehandeling
Anonim

Het therapeutische effect van hete stoom op het lichaam van een zieke is al sinds de oudheid bekend. In de verhandeling van de oude Griekse arts Hippocrates werd aangegeven dat vitaliteit een persoon in staat stelt om zelfstandig met elke ziekte om te gaan, en de stoomkamer stelt je in staat om de richting aan te geven. Volgens historici zijn vreselijke ziekten als de pest en pokken, die honderdduizenden mensenlevens hebben geëist in het middeleeuwse Europa, het oude Rusland omzeild, juist vanwege de liefde van de Russen voor het bad.

Russische badbehandeling
Russische badbehandeling

Bijna alle ziekten in het oude Rusland werden genezen met behulp van bad- en waterprocedures. In een Russisch bad werden breuken gerepareerd, gemasseerd. Het is bekend dat procedures na het baden met kruidenthee een gunstig effect hebben op het werk van het hart, de nieren, het maagdarmkanaal, de algemene verharding van het lichaam en het versterken van het immuunsysteem. Zo'n breed scala aan genezende effecten van het Russische bad wordt geassocieerd met een stoom "blow" die het onderscheidt van alle andere waterprocedures die in de wereld bekend zijn.

Door water of geneeskrachtige bouillon op de hete stenen van de kachel te spetteren, krijgen we stoom. Wanneer damp wordt ingeademd, die diep in het lichaam doordringt, onder invloed van luchttemperatuur (60-90 ° C) en een hoge luchtvochtigheid die 90% bereikt, worden de longen gereinigd en wordt de bloedstroom versneld. Tegelijkertijd zweet een persoon snel en worden metabolische processen in het lichaam versneld. Als gevolg van deze processen worden de zogenaamde toxines verwijderd en wordt de belasting van de nieren verminderd. De haarvaten van de huid zetten uit door de intensieve bloedcirculatie, waardoor congestie in de diepten van het lichaam wordt geëlimineerd.

Een dergelijke behandeling is effectief voor ziekten van het longstelsel, preventie van verkoudheid. Bij artrose en artritis heeft de warmte van het Russische bad een helende werking op de gewrichten. Zelfmassage met een bezem en washandje verbetert de bloedtoevoer naar spieren, gewrichten en banden en maakt de huid stevig en glad. Een uitstekende gymnastiek voor alle schepen is het gieten van koud water, afgewisseld met bezoeken aan het stoombad. Naast het gezondheidsbevorderende effect, verlicht het Russische bad het gevoel van vermoeidheid, omdat het een buitengewoon effectieve behandeling is voor stress en vermoeidheidssyndroom.

Badprocedures helpen de huid te verjongen, de elasticiteit te vergroten en huidaandoeningen te verlichten. Om ervoor te zorgen dat het bad nuttig is, moet u bepaalde regels volgen. Je kunt niet stomen op een lege maag, na te veel eten, bij hoge temperaturen. Het is verboden alcohol te nuttigen. Bij het betreden van het stoombad moet je jezelf afspoelen, maar in geen geval jezelf wassen met zeep, en je kunt ook je haar niet wassen. Om een zonnesteek te voorkomen, dient u een pet over uw hoofd te dragen.

Aanbevolen: