Hoe Een Hypertensieve Crisis Te Verlichten?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Hypertensieve Crisis Te Verlichten?
Hoe Een Hypertensieve Crisis Te Verlichten?

Video: Hoe Een Hypertensieve Crisis Te Verlichten?

Video: Hoe Een Hypertensieve Crisis Te Verlichten?
Video: Bloeddruk, RAAS en hypertensie 2024, April
Anonim

Als er een hypertensieve crisis is, moet u onmiddellijk een ambulance bellen. Maar terwijl de artsen op reis zijn, is het noodzakelijk om de patiënt eerste hulp te bieden om onomkeerbare gevolgen te voorkomen.

Hoe een hypertensieve crisis te verlichten?
Hoe een hypertensieve crisis te verlichten?

instructies:

Stap 1

Een hypertensieve crisis ontwikkelt zich onverwacht. De duur is anders: van enkele uren tot meerdere dagen. Het belangrijkste is om niet te verdwalen in de huidige situatie. Als u of iemand in uw naaste last heeft van hypertensie, dan moet u altijd voorbereid zijn op drukdalingen en alle manieren weten om hiermee om te gaan voordat de ambulance arriveert. De patiënt moet medicijnen bij de hand hebben om deze zo nodig te kunnen innemen, zodat de gevolgen worden vermeden.

Stap 2

Je moet proberen de crisis te stoppen. Zorg ervoor dat u de zieke medicijnen geeft die de bloeddruk verlagen. Medicijnen moeten die zijn die door de arts zijn voorgeschreven. Geef in geen geval nieuwe medicijnen, omdat ze de situatie alleen maar kunnen verergeren. Bij een hypertensieve crisis is het opleggen van mosterdpleisters op het occipitale gebied of op de kuiten perfect.

Stap 3

Neem warme voetenbaden. Hierdoor wordt het bloed weggeleid van het hart en de hersenen.

Stap 4

De patiënt moet in een zittende of liggende positie zijn. Het hoofd (met behulp van kussens of dekens) moet worden opgetild. Dit moet worden gedaan om verstikkingsaanvallen te voorkomen. De ruimte moet worden geventileerd. Trek strakke kleding uit zodat niets de ademhaling van de persoon belemmert. Je moet proberen op adem te komen en niet in paniek raken. Je moet diep ademhalen, je adem inhouden en langzaam uitademen.

Stap 5

Als zich ernstige pijn op de borst ontwikkelt, kunt u een nitroglycerinetablet onder de tong geven.

Stap 6

In geen geval mag de patiënt slapen, anders kan hij in coma raken.

Stap 7

In de toekomst is medicamenteuze behandeling vereist. De medicijnen worden individueel door de arts voorgeschreven, afhankelijk van de ernst van de crisis.

Aanbevolen: