Hoe Vuurwerk Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Vuurwerk Te Kiezen?
Hoe Vuurwerk Te Kiezen?

Video: Hoe Vuurwerk Te Kiezen?

Video: Hoe Vuurwerk Te Kiezen?
Video: Hoe ongezond is vuurwerk? 2024, April
Anonim

Er zijn veel soorten vuurwerk - groot en klein, met en zonder effecten. Let bij het kiezen van vuurwerk voor de vakantie in de eerste plaats op overwegingen van uw eigen veiligheid en koop ze niet op twijfelachtige plaatsen.

Hoe vuurwerk te kiezen?
Hoe vuurwerk te kiezen?

instructies:

Stap 1

Het woord "petard" is vertaald uit het Frans als "lawaai, alarm". Moderne knallers zijn pyrotechnische voorwerpen die met een luide knal exploderen. De explosie van een knaller kan gepaard gaan met extra effecten - fluiten, verstrooiing van gekleurde lichten, enz.

Stap 2

Door zijn ontwerp is het vuurwerk een papieren hoes met zwart poeder, die wordt ontstoken door een brandgevaarlijke compositie. Door de ontstekingsmethode worden vuurwerk verdeeld in rooster en lont. Raspende knallers aan het ene uiteinde hebben een speciale samenstelling die ontbrandt door wrijving tegen een luciferdoosje. Wick voetzoekers moeten in brand worden gestoken vanuit een open vlam.

Stap 3

Bent u geïnteresseerd in klassiek vuurwerk, dan kunt u kiezen voor de Corsairs. Afhankelijk van de kracht van de explosie, zijn "Corsairs" onderverdeeld in verschillende typen, die elk een eigen nummer hebben. "Corsair-1" - het kleinste vuurwerk dat explodeert met een kleine knal. "Corsair-10" - een groot vuurwerk, waarvan het geluid van een explosie het alarm activeert van auto's die in de buurt geparkeerd staan. De kosten van zo'n knaller naderen 90 roebel. Ter vergelijking: voor hetzelfde geld kun je een paar pakjes "Corsair-1" kopen.

Stap 4

De explosie van sommige knallers kan gepaard gaan met twee of zelfs drie pyrotechnische effecten. Dergelijke knallers kunnen draaien, opstijgen, gekleurde rook, vonken, enz. afgeven. Hoe groter de omvang van dergelijke knallers en hoe meer effecten ze hebben, hoe hoger de kosten. Dus, de "Maanbloem"-petard, wanneer hij wordt aangestoken, zweeft omhoog, een bundel gekleurde vonken om zich heen verspreidend en kost ongeveer 140 roebel per doos. Voor ongeveer 1.400 roebel kun je de Merry Carousel-petard kopen, die om zijn as kan draaien en vonken op een afstand van maximaal drie meter kan verspreiden.

Stap 5

Een ander veel voorkomend type vuurwerk is een machinegeweerriem. Daarin zijn vuurwerk, klein van kracht, verpakt in één bundel, die, wanneer ze in brand worden gestoken, een ongelooflijk geluid maakt, vergelijkbaar met het geluid van schoten van automatische wapens.

Stap 6

Ongeacht het type vuurwerk, bij het kiezen ervan, moet u zich laten leiden door veiligheidsregels. Je kunt geen vuurwerk kopen in straatwinkels. Zorg ervoor dat u de integriteit van de verpakking en de vervaldatum controleert. Op kwalitatief hoogstaand vuurwerk worden altijd gegevens over de fabrikant of importeur vermeld en worden instructies in het Russisch gegeven. Verkopers die vuurwerk verkopen, moeten een certificaat voor pyrotechnische producten bij de hand hebben.

Aanbevolen: