Hoe Breng Je Tijd Door Met Je Ouders?

Inhoudsopgave:

Hoe Breng Je Tijd Door Met Je Ouders?
Hoe Breng Je Tijd Door Met Je Ouders?

Video: Hoe Breng Je Tijd Door Met Je Ouders?

Video: Hoe Breng Je Tijd Door Met Je Ouders?
Video: Hoe de relatie met je ouders invloed hebben op jouw leven - met psycholoog Guido Schmutzer 2024, Maart
Anonim

De kindertijd is een gelukkige tijd, de hele wereld lijkt enorm en geweldig, elke dag is gevuld met nieuwe ontdekkingen en prestaties. De dichtstbijzijnde mensen zijn ouders, als ze dichtbij zijn - dit is geluk en er is niets anders nodig. Maar de tijd is meedogenloos, de kindertijd eindigt, het leven is gevuld met nieuwe kennissen, vrienden, soms is er geen tijd meer om met ouders te communiceren en ga je ongemerkt van elkaar weg. Hoe communiceren en tijd doorbrengen met dierbaren op zo'n manier dat het concept van een gezin niet alleen wordt bepaald door gemeenschappelijke huishoudelijke problemen en bloedbanden, maar dat warmte en vertrouwen jarenlang blijven bestaan?

Hoe breng je tijd door met je ouders?
Hoe breng je tijd door met je ouders?

instructies:

Stap 1

Chat elke dag. Als u niet samenwoont, bel dan. Beperk jezelf niet tot een standaard reeks zinnen. Raak geïnteresseerd, stel vragen, vertel over jezelf. Ouders moeten het gevoel hebben dat je ze nodig hebt. Twintig minuten per dag heeft geen noemenswaardige invloed op je drukke schema, maar de warmte en het gevoel van eenheid in het gezin zullen je helpen het te behouden. Wees op de hoogte van alle zaken, bied alle mogelijke hulp aan. Onthoud dat het vaak gebeurt dat het gewoon ongemakkelijk is voor ouders om te vragen, om je leven niet op te dringen en ermee te bemoeien. Gezond egoïsme is goed, maar het is niet hetzelfde als formele onverschilligheid. Probeer niet van streek te raken, praat alleen over die problemen die, naar de mening van de oudere generatie, zeker niet op een probleem van universele schaal zullen lijken. Wees geduldig. Soms is het moeilijk om te luisteren naar een verhaal dat in de vijfde ronde herhaaldelijk is gehoord. Zo verleidelijk om hierop te wijzen of transparant te laten doorschemeren dat het ergens was. Wat kun je doen, we worden allemaal niet jonger, maar onthoud voordat je het gesprek onderbreekt dat oudere mensen veel vatbaarder zijn. Wat voor jou een alledaags moment lijkt, kan voor hen een tragedie worden. Er is een gezegde: "wat is oud, wat is klein." Toen je klein was, toonden je ouders engelengeduld. Bedenk eens hoeveel slapeloze nachten je moeder naast je heeft doorgebracht toen je als baby aankwam of toen je ziek was. Nu je volwassen bent geworden, hebben je ouders je meer nodig dan jij hen. Het leven is zo ingericht dat we vroeg of laat allemaal van plaats veranderen.

Stap 2

Feestdagen en belangrijke data. Elke familie heeft zijn eigen belangrijke data, maar het nieuwe jaar en de verjaardag zijn misschien wel de twee belangrijkste gebeurtenissen van het jaar, die door absoluut iedereen worden gevierd. Vergeet de verjaardagen van je ouders niet en probeer indien mogelijk op die dag te komen. Stel alle urgente, en niet zo, zaken uit en schenk aandacht aan de mensen die het dichtst bij je staan. Geen wonder dat ze zeggen: "een goede lepel voor het avondeten." Soms lijkt het erop dat als je vergeet te feliciteren met deze dag (afgerond op het werk) en de volgende ochtend belt, er niets ergs zal gebeuren. Het zal gebeuren - dit is een indicator van interesse, de plaats die een persoon in het leven inneemt. We vergeten niet om onze “geliefde” klanten te feliciteren, sommigen zetten zelfs een herinnering in hun e-mail. En dit is inheems bloed, voel je het verschil? Nieuwjaar is een gezinsvakantie. Vanaf een bepaalde leeftijd vieren we het steeds minder binnen de muren van ons huis. Maar tevergeefs. Niemand weet hoe lang ieder van ons heeft. Deze viering verenigt zeer emotioneel de familie die aan dezelfde tafel is verzameld. Klokkengelui, champagne, wensen voor geluk - dit zijn de kleine dingen die het leven uitmaken. Je kunt de volgende dag of na 00 uur afspreken met vrienden. Tradities moeten worden gevolgd. Een apart onderwerp is je eigen verjaardag. Het is algemeen aanvaard dat dit een feestdag is voor degenen die op deze dag zijn geboren. Maar niet minder een vakantie voor de ouders van de jarige, want het was dankzij hen dat een persoon werd geboren. Probeer die dag het huis van je vader te bezoeken, breng wat tijd door met je familie. Zij zullen blij zijn, en jij ook. En vergeet mama niet apart te feliciteren, want van alle aanwezigen is zij de enige die zich herinnert hoe het was.

Stap 3

Gezamenlijke vrije tijd. Theater, bioscoop, barbecue, samen wandelen of winkelen - het maakt niet uit. Het belangrijkste is om de contactpunten te behouden. Gedeelde zaken, interesses en herinneringen verenigen en behouden vertrouwen. Beloof jezelf om je hele gezin minstens één keer per maand bij elkaar te krijgen. Neem een camera, laat de herinneringen niet alleen in het geheugen worden bewaard, maar ook in de vorm van dia's die kunnen worden bekeken en aan vrienden kunnen worden getoond. Het is belangrijk voor ouders om te weten dat "kuikens die uit het nest zijn gefladderd" hun wortels niet vergeten. Als u uw eigen kinderen heeft, is het dubbel nuttig voor hen. Kleine mensen zijn erg ontvankelijk. De relatie van hun ouders met grootouders observeren - ze nemen een voorbeeld en wanneer ze opgroeien, zullen ze hetzelfde doen in relatie tot jou.

Stap 4

Probeer geen ruzie te maken. Het probleem van vaders en kinderen is altijd relevant geweest. Andere opvoeding, wereldbeeld, overtuigingen opgelegd door de samenleving. Soms, luisterend naar de oudere generatie, lijkt het alsof we van verschillende planeten komen, maar haast je niet om tegen te spreken. Elke persoon is een gijzelaar van zijn tijd. Je kunt advies geven, discussiëren, maar twijfelen aan de bekwaamheid en rationaliteit van een persoon die twee keer zo oud is, is niet alleen niet logisch, maar ook onfatsoenlijk. Hun jeugd ging toen voorbij, het is geen feit dat onze kinderen ons over twintig jaar niet zullen vertellen dat wij, zo blijkt, niets in het leven begrijpen. Loyaliteit en respect zijn essentieel voor het onderhouden van een gezonde relatie. Onze ouders leefden hun leven, voedden ons op - het kan niet zijn dat ze er niets van begrepen. Laten we eerlijk zijn tegenover degenen van wie we houden.

Aanbevolen: