DIY Kerstversiering Van Papier

DIY Kerstversiering Van Papier
DIY Kerstversiering Van Papier

Video: DIY Kerstversiering Van Papier

Video: DIY Kerstversiering Van Papier
Video: DIY * Eisenbahn Weihnachten Deko * Christmas Train Decor * Paper Craft * Basteln Papier * Tutorial 2024, April
Anonim

De prachtig ingerichte woning zorgt voor een verrassend gezellige en feestelijke sfeer. De stemming verbetert, er is een verlangen om zich te verheugen en plezier te hebben. Het belangrijkste is dat kerstversieringen voor thuis met je eigen handen kunnen worden gemaakt, zonder speciale vaardigheden en materialen.

DIY kerstversieringen decoration
DIY kerstversieringen decoration

Je kunt zelf kerstversieringen maken van een breed scala aan materialen. De meest betaalbare en economische is papier. Bovendien biedt de moderne markt veel mogelijkheden voor de manifestatie van uw verbeelding. Naast het gebruikelijke gekleurde papier en karton, kun je tegenwoordig golfkarton, fluweel, neon, gloeiend in het donker, met glitters en andere vellen vinden. Zo wordt het zelf maken van eenvoudige huisdecoraties een interessant creatief proces.

Naast papier heb je een schaar, lijm (PVA, Moment), een liniaal en een potlood nodig. Sla ook markeringen, verf, kleurpotloden op - dit zal het decor interessanter en helderder maken. Er is ook een verscheidenheid aan draden nodig: van gewoon dun tot dicht. In de regel worden ze gebruikt als bevestigingselementen.

De eenvoudigste manier om een appartement voor het nieuwe jaar te versieren, is door heldere slingers te maken van gekleurd, glanzend of fluwelen papier. Bepaal eerst het thema: knip kerstbomen, ballen, bellen, "peperkoekmannen" uit, symbolen van het komende jaar zien er het meest feestelijk uit. Nadat u het hoofdonderwerp hebt geselecteerd, tekent u eerst het silhouet op een eenvoudig vel en brengt u het vervolgens over op dik karton.

Vouw een vel van je gekozen papier dubbel en bevestig je sjabloon. Omcirkel het en laat de vouw aan de bovenkant intact: het is nodig om het element te bevestigen. Maak ook nog een paar figuren voor de toekomstige slinger.

Knip een stuk stevig draad/touw op de gewenste lengte. Monteer hem aan de muur. Leg de voorbereide elementen van de slinger erop, nadat u de vouw van binnenuit met lijm hebt ingevet. Verbind ook de onderkant van elk stuk. Voeg desgewenst extra decoratieve elementen toe: serpentijn, pailletten, klatergoud, enz.

Als de wens om het huis te versieren spontaan opdook en er geen origineel papier bij de hand is, kunnen oude tijdschriften je helpen. Van hen kunt u eenvoudig en snel een originele kerstdecoratie met uw eigen handen maken. Naast het tijdschrift heb je alleen een decor nodig, dat kan klatergoud of confetti zijn, of simpele knopen, kralen, etc. Let op: het is beter om een niet al te dikke editie te nemen: een tv-programma is bijvoorbeeld perfect. Als er geen in huis is, kun je met je eigen handen een kerstboom van papier maken van dikke glans, nadat je de meeste pagina's hebt verwijderd. Daar hoef je je in de tussentijd geen zorgen over te maken.”

Leg je gekozen tijdschrift voor je neer. Vouw de eerste pagina dubbel naar je toe. Maak de tweede vouw zodat de afgeschuinde rand de linkerrand raakt (op de volgende pagina's is dit de middenvouw). Wikkel de onderste uitstekende hoek naar binnen. Vouw dus elk vel van het tijdschrift dubbel, waardoor het een originele visgraat wordt. Versier je stuk met de fittingen van je keuze.

Aanbevolen: