IJsballen: Een Spectaculaire Kerstversiering

IJsballen: Een Spectaculaire Kerstversiering
IJsballen: Een Spectaculaire Kerstversiering

Video: IJsballen: Een Spectaculaire Kerstversiering

Video: IJsballen: Een Spectaculaire Kerstversiering
Video: Clusterverlichting en ledkaarsen populair tijdens kerst 2024, April
Anonim

Bij het nadenken over ideeën voor het inrichten van het interieur van een appartement voor de nieuwjaarsvakantie, denkt zelden iemand aan het feit dat het gebied rond het huis ook een elegante, bijna fantastische uitstraling kan hebben dankzij eenvoudige maar zeer effectieve ballen gemaakt van ijs.

Veelkleurige ijsballen
Veelkleurige ijsballen

IJsballen zijn multifunctioneel, eenvoudig te vervaardigen, vergen geen hoge materiaalkosten en zijn erg mooi.

Het gebied rond een privéhuis kan worden versierd met hele composities van dergelijke ballen, ze kunnen de paden naar het huis versieren en zelfs in willekeurige volgorde in de sneeuw worden geplaatst, ijsballen transformeren de tuin volledig, waardoor het een feestelijke uitstraling krijgt.

ijsballenbaan
ijsballenbaan

Dergelijke ballen zien er erg mooi uit in de rol van kandelaars - kleine kaarsen - "tabletten" tijdens brandhitte het oppervlak van de bal en een natuurlijke depressie wordt verkregen, waardoor de kaarsen niet kunnen schuiven.

Om het grondgebied van de binnenplaats van een stadsgebouw met meerdere verdiepingen te versieren, zijn ijsballen geschikt als buitengewone schoonheidshangers aan bomen.

ballen op de trap
ballen op de trap

Het maken van ijsballen begint met de bereiding van een kleurstof - het kan gouache zijn verdund in water, culinaire voedselkleurstoffen, pigmenten voor binnenverf.

De kleurstof wordt verdund in water gevuld in plastic flessen, of rechtstreeks in een mal gegoten om ballen te maken.

De meest voorkomende ballonnen worden als vorm gebruikt. Met behulp van een huishoudelijke trechter wordt een kleine hoeveelheid kleurstof in de bal gegoten of wordt deze droog gegoten en vervolgens wordt water uit de kraan toegevoegd totdat de bal tot de gewenste maat is opgeblazen.

Het is het beste om de procedure uit te voeren om de ballen met water boven de badkuip te vullen - als de "vorm" breekt, hoeft u geen gekleurde plassen van de vloer te verwijderen.

Als je van plan bent om ijsballen te gebruiken als hangende decoraties, dan is het aan te raden om een lange sterke draad in de mal te doen voordat je gaat knopen.

De laatste stap bij het maken van ijsjuwelen is bevriezen. De werkstukken worden op de sneeuw gelegd, proberen contact met de ballen te vermijden, en laten het water in de mal volledig bevriezen.

spaties van ballen
spaties van ballen

Indien mogelijk is het aan te raden om na anderhalf tot twee uur de balletjes naar de andere kant te draaien - zo bevriezen ze sneller.

Als sieraden in een stadsappartement worden gemaakt, worden de werkstukken in de vriezer geplaatst.

Na een dag is het rubberen omhulsel licht ingesneden op de ijsballen en komen de sieraden volledig uit de mal.

kant-en-klare ijsballen
kant-en-klare ijsballen

Als alternatief kunt u rubberen handschoenen gebruiken in plaats van ballonnen als vorm - u krijgt zeer originele en grappige ijs "palmen".

ijs decoraties
ijs decoraties

Het wordt niet aanbevolen om te grote ijsballen te maken - zelfs bij vrij lage temperaturen bevriest het water erin lang en ongelijkmatig, en de vorm van dergelijke decoraties is druppelachtig.

Om vierkante of rechthoekige gekleurde ijsblokjes te maken, kunt u plastic flessen van 5 liter gebruiken.

Als er geen kleurstof bij de hand is, wees dan niet boos - je kunt vuren takken, bloembladen, lijsterbessen of bladeren van kamerplanten in de mal doen.

transparante ballonnen
transparante ballonnen

Transparante ballen, door de muren waarvan bloemen en groen zichtbaar zijn, zien er niet minder indrukwekkend uit dan gekleurde ijsballen.

Aanbevolen: