Vistips Voor Beginners

Vistips Voor Beginners
Vistips Voor Beginners

Video: Vistips Voor Beginners

Video: Vistips Voor Beginners
Video: beginnen met vissen tips u0026 Tools 2024, Mei
Anonim

Iedere ervaren visser kent heel wat tips voor een goede vangst. Een beginner moet ook enkele kenmerken van vissen kennen, dan is deze activiteit het meest interessant en productief.

Vistips voor beginners
Vistips voor beginners

Zelfs op een lage oever is het mogelijk om te falen bij het spelen van grote vissen, vooral als er geen schepnet is. Als je de vis tot een afstand van 2-3 meter van de kust hebt bereikt, moet je het water modderig maken, dan zal de vis, die geen persoon ziet, geen weerstand bieden.

Als het gaat om vissen in de late herfst, kan de lijn tijdens het vissen bevriezen. Om dit te voorkomen, kan het worden gesmeerd met technische vaseline, maar niet met boorzuur.

Na verloop van tijd begint de angel van de haak dof te worden en kan de vis eraf komen. Je kunt de haak slijpen met een fijnkorrelige schuurdoek of in het slechtste geval met een luciferschraper.

Bij afwezigheid van maden kan er gevist worden met een dobberhengel op een langwerpig stuk schuim. De vis reageert op dit aas, vooral als het piepschuim is gesmeerd met plantaardige olie.

U kunt de oorspronkelijke glans van een koperen lepel herstellen door deze tegen een stuk rauwe aardappel te wrijven.

Een bel voor een achterste of onderste hengel kan worden gemaakt van een metalen geweerkoffer van 12 of 16 gauge.

In de winter kunt u, om de beet van de vis te verbeteren, de grootte van de gebruikte mallen verkleinen.

Om te voorkomen dat het gat tijdens het vissen in de winter bevriest, kun je er een paar druppels zonnebloemolie in doen. Bovendien kan de olie sommige vissoorten interesseren.

Vissen worden aangetrokken door felle kleuren. Daarom kan de haak felgroen of rood worden geverfd. Om ervoor te zorgen dat de verf beter blijft zitten, moet de haak eerst glanzend worden schoongemaakt en ingesmeerd met lijnolie.

Bij langdurig vissen mag de gevangen vis niet op kaal ijs worden bewaard. Ze kan slecht bevriezen en haar smaak verliezen. Het is beter om het meteen in een la of rugzak te stoppen.

De lijn kan worden getint met kaliumpermanganaat. Eerder verschillende kristallen in heet water opgelost hebben en daar een streng hout laten zakken.

Wanneer u een worm plant, maak deze dan niet schoon van vuil en aarde.

Gebruik vers aas, vissen bijten er beter op.

Om de baars beter en sneller te reinigen, dompelt u hem enkele seconden onder in kokend water.

Om te voorkomen dat het bos zich vastklampt aan drijfhout, kroos en andere vegetatie, vet het in.

Om de vis bij warm weer lang vers te houden, kun je hem in het kustzand begraven. Bij het plaatsen in een mand moeten lagen vis worden afgewisseld met lagen brandnetels of vogelkerstakken.

Combo-nozzles zijn goed. Een worm wordt aan de haak geplaatst en een made of bloedworm wordt op de angel van de haak geplaatst.

Lila bloemen - kakkerlakkenbeten; oren van rogge - er is een beet van brasem.

Kroeskarper is een grillige vis. Op verschillende tijdstippen van de dag kan hij naar ander aas pikken.

Vissen verdragen geen nicotine. Een roker moet zijn handen wassen voordat hij het opzetstuk aanraakt.

Als u naar nieuwe visgronden reist, dient u zich te informeren over de daar geldende visserijregels. Anders kun je een stroper worden.

Aanbevolen: