4 Jaar: Wat Voor Soort Bruiloft Is Het

Inhoudsopgave:

4 Jaar: Wat Voor Soort Bruiloft Is Het
4 Jaar: Wat Voor Soort Bruiloft Is Het

Video: 4 Jaar: Wat Voor Soort Bruiloft Is Het

Video: 4 Jaar: Wat Voor Soort Bruiloft Is Het
Video: Reageren op video's van 11 JAAR geleden!! 2024, April
Anonim

Linnen bruiloft - de zogenaamde vier jaar gezinsleven. Deze naam is niet toevallig, want linnen is een sterke en duurzame stof, evenals relaties die in de loop van de tijd stabiel en sterk zijn geworden.

4 jaar: wat voor soort bruiloft is het
4 jaar: wat voor soort bruiloft is het

Gewoontes en tradities

Er zijn veel rituelen verbonden aan een linnen bruiloft. De vrouw moest zelf linnen weven en er een laken van naaien, dat op de dag van het jubileum op het huwelijksbed werd gelegd. Het meest interessante is dat de echtgenoot dit canvas alleen weefde terwijl de echtgenoot aanhankelijk met haar was en geschenken gaf. Als de echtgenoot goed was, bleek het laken lang te zijn en bedekte het het bed volledig. Als hij niet al te veel aandacht aan zijn helft besteedde, was het laken kort. Het was versierd met borduurwerk, ajoursteken, kant. Zo'n laken werd gewaardeerd als een familiestuk en werd zijn hele leven bewaakt.

Bovendien naaide en borduurde zijn vrouw een linnen overhemd voor zijn vrouw, waarin hij gasten ontmoette op de vierde huwelijksverjaardag en het de hele vakantie niet uittrok. En de vrouw droeg die dag een rijk geborduurde linnen zomerjurk. Een andere oude ritus is het overladen van echtgenoten met lijnzaad, wat een sterke en langdurige relatie symboliseerde.

Hoe te markeren?

Traditioneel wordt een linnen bruiloft luidruchtig gevierd met vrienden. Geef een feest met vuurwerk, slingers, ballonnen, de vakantie moet leuk zijn, met plezier, spelletjes, wedstrijden. Je kunt de eenvoudigste gerechten op tafel serveren, vergeet niet om het te versieren met de attributen van een linnen dadel - leg linnen servetten of een tafelkleed, en leg in het midden twee figuren vastgebonden met een linnen touw of lint. Vroeger maakte de man dergelijke figuren van vlasstengels en bewaarde ze tot de volgende verjaardag, waarna ze plechtig werden verbrand.

De tweede naam voor een vierjarig huwelijksjubileum is was. Daarom moeten er kaarsen in de kamer zijn. Een feestelijke tafel op deze dag kan niet zonder zoete taarten, honing en andere zoetigheden. Ze zijn essentieel voor het aantrekken van geluk en geluk.

Wat te schenken?

Als cadeau voor de vierde huwelijksverjaardag presenteren gasten linnenproducten - tafelkleden, handdoeken, servettensets, beddengoed, gordijnen, wandtapijten, touwwanddecoraties. Linnen producten zijn zeer duurzaam en zullen je lang aan goede vrienden herinneren.

Volgens een oud gebruik moet men op deze dag een kleine gedroogde schoof of een bos bloeiend vlas geven. Echtgenoten kunnen elkaar linnen kleding geven. Mooie kaarsen, chique kandelaars of moderne kandelaars kunnen ook als cadeau worden gebruikt. Of je kunt een cadeau kopen en het in een klein linnen zakje doen.

Aanbevolen: