9 Jaar Huwelijk: Wat Voor Soort Huwelijk Is Het?

Inhoudsopgave:

9 Jaar Huwelijk: Wat Voor Soort Huwelijk Is Het?
9 Jaar Huwelijk: Wat Voor Soort Huwelijk Is Het?

Video: 9 Jaar Huwelijk: Wat Voor Soort Huwelijk Is Het?

Video: 9 Jaar Huwelijk: Wat Voor Soort Huwelijk Is Het?
Video: Reageren op video's van 11 JAAR geleden!! 2024, April
Anonim

De negende huwelijksverjaardag wordt faience genoemd. Aardewerk wordt meestal gebruikt om gerechten te maken. Dit materiaal is een symbool van consistentie. Tegelijkertijd is het heel breekbaar, één onhandige beweging, en alles zal in kleine stukjes breken.

9 jaar huwelijk: wat voor soort huwelijk is het?
9 jaar huwelijk: wat voor soort huwelijk is het?

De negende verjaardag van het huwelijk is reden om de eerste resultaten op te sommen. Het paar beleefde vroege familiecrises en de geboorte van kinderen. Het eerste jubileum staat voor de deur.

Het symbool van de negende huwelijksverjaardag is faience. Dit materiaal wordt gebruikt om gerechten te maken die er erg mooi uitzien, maar tegelijkertijd erg kwetsbaar zijn. Zo ook het gezinsleven in deze periode: het is mooi in zijn standvastigheid, maar tegelijkertijd is het nog breekbaar.

De tweede naam van een faience-huwelijk is kamille. Deze bloem is een symbool van liefde, sinds de oudheid hebben mensen eraan geraden: "Hou van - houdt niet van."

Tradities van de negende huwelijksverjaardag

Op het aardewerkjubileum is het gebruikelijk om schalen te breken. Dit symboliseert de vernieuwing van relaties en herinnert eraan dat een gebroken beker niet aan elkaar gelijmd kan worden. Vanuit psychologisch oogpunt is deze ritus nuttig omdat het je in staat stelt om de gevoelens die zich in de loop der jaren hebben opgehoopt, weg te gooien. Door de afwas te doen, ontdoe je je van de negativiteit van grieven en onuitgesproken claims en ga je met een gerust hart het nieuwe familiejaar in.

Servies breken kan onderdeel zijn van het vakantieprogramma. Vraag de echtgenoten bijvoorbeeld voor een feestmaal om samen 9 borden te breken en laat ze dan pas aan tafel zitten.

Zelfs het schoonmaken van de scherven kan worden omgezet in een symbolische ceremonie. Voor elk kapot bord wordt er geld op de grond gegooid, vaker wisselgeld. Als de gastvrouw allereerst munten begint te verzamelen, dan is ze zuinig. Als je de fragmenten oppakt - economisch en schoon. Er moet een nieuwe worden aangeboden om de kapotte schalen te vervangen.

Wat te geven voor je negende huwelijksverjaardag

De eenvoudigste optie is een symbool van het jubileum, dat wil zeggen aardewerk. Dit kan een sierlijk theeservies zijn of een grote set alledaagse gebruiksvoorwerpen. Een verscheidenheid aan handbeschilderde beeldjes en borden zijn ook gemaakt van aardewerk. Je kunt een grote vloervaas doneren die het interieur zal versieren.

Drukkerijen bieden de service om afbeeldingen op verschillende oppervlakken aan te brengen. Een origineel, maar tegelijkertijd symbolisch geschenk is een wandbord met een afbeelding van echtgenoten. In plaats van een afbeelding kunt u het bord beschilderen met de wensen van de gasten, met behulp van permanente stiften.

Crystal wordt ook gepresenteerd voor de negende verjaardag. Mooie kristallen wijnglazen versieren niet alleen het huis van de echtgenoten, maar worden ook een herinnering aan de bruiloft.

Een geschenk met een foto van madeliefjes of een foto is geschikt. Als het jubileum in de zomer is, verzamel dan als aanvulling op het hoofdgeschenk een boeket wilde bloemen, waarvan de belangrijkste madeliefjes zullen zijn.

Aanbevolen: