4 Jaar Huwelijk: Wat Voor Soort Huwelijk Is Het?

Inhoudsopgave:

4 Jaar Huwelijk: Wat Voor Soort Huwelijk Is Het?
4 Jaar Huwelijk: Wat Voor Soort Huwelijk Is Het?

Video: 4 Jaar Huwelijk: Wat Voor Soort Huwelijk Is Het?

Video: 4 Jaar Huwelijk: Wat Voor Soort Huwelijk Is Het?
Video: Huwelijk Evi en Bruno - Trouwfilm 2024, Maart
Anonim

Op vierjarige leeftijd worden echtgenoten één, gaan ze naar een nieuwe relatiefase en verwerven ze huishoudelijke artikelen. Een jong gezin wordt zo sterk als vlasvezel. Hieruit kwam de naam van deze huwelijksverjaardag. En vlas is, zoals u weet, een symbool van welvaart en stabiliteit.

4 jaar huwelijk: wat voor soort huwelijk is het?
4 jaar huwelijk: wat voor soort huwelijk is het?

Linnen bruiloft

Linnendraad is vrij sterk, maar nog niet sterk genoeg om alle tegenslagen gemakkelijk te overwinnen. Het is tegen die tijd dat het gezin niet langer als jong wordt beschouwd, een cruciale periode van toenemende welvaart en accumulatie van rijkdom begint. Onze voorouders noemden het vierde huwelijksverjaardag touw of was. Touw omdat de echtgenoten tegen die tijd zo aan elkaar gehecht zijn, alsof ze door onbekende krachten met touwen waren vastgebonden. Tegen die tijd prijzen jongeren niet langer persoonlijke relaties, maar richten ze zich steeds meer op het huis- en gezinsleven.

Hoe werd een linnen bruiloft eerder gevierd?

In de oudheid werd een linnen bruiloft gevierd met niet minder omvang dan de eerste huwelijksjaren. We waren ons zorgvuldig aan het voorbereiden op deze datum. De vrouw moest met de hand een linnen laken naaien, dat werd gebruikt om het bed op te maken op de dag van de viering van de vierde huwelijksverjaardag. Het laken was versierd met kant of borduurwerk. Toen werd dit product met grote eer bewaard.

Ook moest de echtgenoot een linnen overhemd voor haar man naaien en dit met respect presenteren op de dag van het jubileum. Hij moet op zijn beurt de hele dag in een nieuw hemd doorbrengen. De vrouw droeg een linnen zomerjurk met geborduurde patronen. Sommige tradities zijn tot op de dag van vandaag bewaard gebleven - om de echtgenoten te overladen met lijnzaad. Er wordt aangenomen dat dit een lang leven en kracht in het huwelijk zal brengen.

Wat is de beste manier om je vierde huwelijksverjaardag te vieren?

Omdat linnen rijkdom in het gezin symboliseert, is het beter om de huwelijksverjaardag thuis te vieren. De belangrijkste kenmerken van de vakantie moeten linnen servetten, tafelkleden, gordijnen of gordijnen zijn. Echtgenoten moeten linnen kleding dragen waarin ze gasten moeten ontmoeten. Waskaarsen moeten aanwezig zijn in de decoratie van de kamers; ze zullen geen elektrische verlichting vervangen, maar ze zullen ook een romantische en gezellige sfeer creëren.

De viering moet worden versierd met een boeket vlas, dat wordt beschouwd als het belangrijkste symbool van deze huwelijksverjaardag. Zowel eenvoudige als ingewikkelde gerechten kunnen op tafel staan. Verspil niet veel tijd aan koken, het is beter om het te besteden aan het originele scenario van de viering. Zelfs als dit geen ronde date is, moet de viering door alle gasten worden herinnerd.

Wat te geven voor een linnen bruiloft?

Er wordt aangenomen dat jonge mensen op de vierde huwelijksverjaardag tafelkleden of beddengoed moeten krijgen. U kunt een set linnen servetten, kandelaars, handdoeken of sierkaarsen presenteren. Wandtapijten zullen een uitstekend cadeau zijn. Een linnen bruiloft wordt ook gepresenteerd met een boeket vlas of deze veldplant in een pot of vaas.

Aanbevolen: