Chocoladeballen: Versieringen Maken Voor De Kerstboom

Inhoudsopgave:

Chocoladeballen: Versieringen Maken Voor De Kerstboom
Chocoladeballen: Versieringen Maken Voor De Kerstboom

Video: Chocoladeballen: Versieringen Maken Voor De Kerstboom

Video: Chocoladeballen: Versieringen Maken Voor De Kerstboom
Video: Kerstboom en versiering maken 2024, April
Anonim

DIY-kerstboomversieringen verschillen altijd van fabrieksspeelgoed in hun speciale stijl, originaliteit en originaliteit. De ballen voor het versieren van de kerstboom, gemaakt van chocolade, zijn niet alleen opmerkelijk vanwege hun spectaculaire uiterlijk, maar ook vanwege de mogelijkheid om na het einde van de vakantie te genieten van een zelfgemaakt "speeltje".

Chocoladeballen op de kerstboom
Chocoladeballen op de kerstboom

Het is nodig

  • - verschillende repen pure en witte chocolade;
  • - Ballonnen;
  • - gebakspuit of bakpapier;
  • - zoetwarendecoraties;
  • - linten, linten.

instructies:

Stap 1

De terugkeer van de oude traditie van het maken van zelfgemaakte kerstboomversieringen met het hele gezin geeft niet alleen een gezellig tintje aan de huiselijke sfeer, maar stelt kinderen ook in staat creatieve denkvaardigheden te ontwikkelen en laat ze kennismaken met de vreugde van creativiteit. Kerstballen gemaakt van chocolade zullen zeker in het middelpunt van de aandacht van kinderen staan, zullen dienen als een originele decoratie en zullen de gasten verrukken.

Stap 2

De ballon wordt gevuld met water, zorgvuldig vastgebonden en naar de vriezer gestuurd om te stollen. Om ervoor te zorgen dat de ijsvorm een ronde in plaats van langwerpige vorm heeft, is het aan te raden om de bal water op een steun te plaatsen, bijvoorbeeld op een mok.

Stap 3

Wanneer het water volledig bevroren is, wordt het rubberen omhulsel van de ijsbal verwijderd. Donkere chocolade wordt gesmolten in een waterbad of in een magnetron, gevuld met een spuitje of een zak bakpapier.

Stap 4

De ijsbal wordt op folie of polyethyleen geplaatst en in willekeurige volgorde beschilderd met gesmolten chocolade. Bedek de ijsblanco niet met een doorlopende laag chocolade; er moeten kleine openingen tussen de lijnen zijn.

Stap 5

Het meest succesvolle ornament voor het maken van een chocoladebal is een dicht gaas met kleine cellen. Als de chocolade een beetje is uitgehard, kun je het oppervlak schilderen met een patroon van witte chocoladedruppels of een laag candurine aanbrengen, een zeer effectieve parelmoerachtige voedselkleuring.

Daarnaast kan de bal worden versierd met gebakvonken, suikerkralen, krulhagels om mee te bakken, enz.

Stap 6

De afgewerkte bal wordt enkele uren met rust gelaten totdat de ijsvorm volledig is gesmolten en het water door de gaten in het chocoladepatroon naar buiten stroomt. Daarna wordt er een lint aan de versiering vastgemaakt en aan de kerstboom gehangen.

Stap 7

Dezelfde chocoladeballen kunnen worden gemaakt van twee halve bollen. De fabricagetechniek verschilt doordat de ballon niet met water wordt gevuld, maar voor de helft wordt bedekt met gesmolten chocolade en naar de vriezer wordt gestuurd om te stollen. Na het uitharden worden beide halve bollen met gesmolten chocolade aan elkaar gelijmd, waarna ze versierd worden met decoratieve elementen.

Aanbevolen: