Wat Is Kerstmis?

Inhoudsopgave:

Wat Is Kerstmis?
Wat Is Kerstmis?

Video: Wat Is Kerstmis?

Video: Wat Is Kerstmis?
Video: Wat is er met Kerst mis? 2024, April
Anonim

Kerstmis is een van de beroemdste feestdagen ter wereld. Veel tradities en kenmerken van de viering van deze dag zijn eromheen verzameld. Ze zijn allemaal belangrijk en geliefd op hun eigen manier, maar de belangrijkste betekenis van Kerstmis wordt bewaard door zijn geschiedenis.

Wat is Kerstmis?
Wat is Kerstmis?

kerstverhaal

Het evangelieverhaal vertelt dat een engel naar Maria kwam met een ongewone begroeting. Hij vertelde haar dat ze een kind verwachtte dat de Heiland voor alle mensen zou worden. Zijn naam zal zijn - Jezus. Ondanks enige verwarring accepteerde Maria wat de engel tegen haar zei en verwachtte de verschijning van de baby.

In die tijd hield heerser Augustus Caesar een volkstelling en iedereen moest zich inschrijven in de stad waar hij geboren was. Daarom gingen Jozef en zijn verloofde vrouw Maria naar Bethlehem. Toevallig waren er geen kamers in het hotel en was het tijd voor Mary om te bevallen. Ze moesten stoppen bij de schuur. Daar werd het kindje Jezus geboren.

De geboorte van Jezus werd niet geheim gehouden. Engelen daalden uit de hemel neer naar de herders die over hun schapen waakten, en vertelden hun dat de Heiland in de wereld was geboren en lieten hun zien hoe ze de baby konden vinden. De herders vertrokken meteen. De leidende ster hielp hen niet de weg kwijt te raken. De herders kwamen niet alleen om de Heiland te zien, ze brachten waardevolle geschenken aan Jezus en gingen toen om de vreugdevolle gebeurtenis met alle mensen te delen.

Afbeeldingen die Kerstmis illustreren, tonen vaak Maria met het kindje Jezus, herders en engelen die God prijzen. Dit is geen toeval, want Kerstmis is de komst in de wereld van de Heiland, de geboorte van Jezus Christus.

Aanbevolen: