Hoe Een Ooglapje Te Krijgen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Ooglapje Te Krijgen?
Hoe Een Ooglapje Te Krijgen?

Video: Hoe Een Ooglapje Te Krijgen?

Video: Hoe Een Ooglapje Te Krijgen?
Video: HOE KREEG NOOR 650.000 VOLGERS OP INSTAGRAM? + PHOTO TUTORIAL! 2024, April
Anonim

Na de release van de film "Pirates of the Caribbean" en zijn vervolg, was een van de meest populaire kostuums op kinderfeestjes het kostuum van Jack Sparrow, een vrolijke en dappere piraat. En op verkleedfeestjes voor volwassenen kun je ook een paar wanhopige schurken zien. Een onmisbaar attribuut van zo'n kostuum is een zwarte ooglap, versierd voor intimidatie met het beeld van de "Jolly Roger" - een schedel met gekruiste botten.

Hoe een ooglapje te krijgen?
Hoe een ooglapje te krijgen?

Het is nodig

  • Dik papier,
  • Zwart zacht materiaal - velours, fluweel,
  • Zwarte elastische band of zwart leren veter
  • Lijm, draad, schaar

instructies:

Stap 1

Meet de breedte van de oogkas van je piraat. Teken op papier een rechte lijn die gelijk is aan de gemeten waarde en tel daar 1 of 2 cm bij op, afhankelijk van of je een kind of een volwassene aankleedt. Teken een rechte boog van bovenaf vanaf een rechte boog die de uiteinden verbindt, met een stap terug van 1-1,5 cm van het midden. Teken op dezelfde manier een meer bolle boog op een afstand van 3-4 cm van de onderkant van de rechte lijn. Knip een blanco uit papier en knip twee exact dezelfde delen uit de stof erlangs.

Stap 2

Knip het stuk papier op vier plaatsen - twee sneden aan de boven- en onderkant. Lijm het papier langs deze groeven, verwijder 2 mm in elke groef om een convexe vorm van het verband te krijgen, omdat het oog eronder vrij moet knipperen zodat de piraat er geen hinder van ondervindt.

Stap 3

Maak op stoffen blanco's dezelfde sneden en lijm ze vast, druk stevig op de boven- en onderkant van de blanco papier. Wanneer het verband, dat met een doek is geplakt, droogt, knipt u het voorzichtig langs de rand af met een schaar, zodat alle drie de lagen gelijkmatig worden gesneden en de draden niet uitsteken.

Stap 4

Maak met een nagelschaartje gaatjes in het verband en steek er een elastiekje of leren touwtje in. Knip een gestileerde schedel met botten uit wit papier en plak deze op een verband. Heel eng?

Aanbevolen: