Hoe Je Niet Opbrandt Op Het Strand

Inhoudsopgave:

Hoe Je Niet Opbrandt Op Het Strand
Hoe Je Niet Opbrandt Op Het Strand
Anonim

Blauwe zee, hete zon en wit zand - dit is waar bijna iedereen van droomt. Iedereen wil blootsvoets op het strand rennen en in het warme zeewater duiken. Maar tegelijkertijd moet je heel voorzichtig zijn, zodat een droom die uitkomt geen straf wordt in de vorm van brandwonden op de huid van de brandende zon.

Hoe je niet opbrandt op het strand
Hoe je niet opbrandt op het strand

instructies:

Stap 1

Voor het eerste zonnebaden heb je niet meer dan 20 minuten nodig. Als je het eerste of tweede fototype huid hebt en je hebt dit jaar nog niet gezonken, dan zou je 10 minuten onder de zon moeten doen.

Stap 2

Als u medicijnen gebruikt, moet u uw arts raadplegen voordat u zich aan de zonnige kust ontspant, omdat sommige medicijnen de gevoeligheid van het lichaam voor ultraviolet licht kunnen vergroten. U moet 25-30 minuten voordat u naar buiten gaat zonnebrandcrème aanbrengen, omdat de chemische filters waaruit de crèmes bestaan niet onmiddellijk in werking treden.

Stap 3

Vergeet niet dat zelfbruining niet beschermt tegen zonnebrand, omdat het de vorming van melanine in huidcellen niet veroorzaakt. Op zonnebrand moet je niet besparen, het is beter om deze in voldoende hoeveelheid op het hele lichaam aan te brengen (minimaal 20 ml per bruiningssessie).

Stap 4

Onthoud een belangrijk feit: je kunt niet van 11 tot 16 uur zonnebaden, omdat de zon op dit moment het meest actief is en je letterlijk binnen 5 minuten een brandwond kunt krijgen. U kunt ernstig verbranden in de schaduw of op een bewolkte dag, en nog meer in het water, zelfs als de lucht bewolkt is.

Stap 5

Je rug, gezicht, schouders en decolleté verbranden veel sneller, dus draag op deze plekken zonnebrandcrème met een hoger gehalte aan zonnebrand. Vergeet niet om een panamahoed of hoed over je hoofd te dragen om jezelf verder te beschermen tegen de directe zon. Als er geen crème bij de hand is, kunt u olijfolie gebruiken, omdat deze ook een kleine beschermingsfactor tegen de zon heeft.

Aanbevolen: