Hoe Het Strafblad Van Een Persoon Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Strafblad Van Een Persoon Te Controleren?
Hoe Het Strafblad Van Een Persoon Te Controleren?

Video: Hoe Het Strafblad Van Een Persoon Te Controleren?

Video: Hoe Het Strafblad Van Een Persoon Te Controleren?
Video: Praten met misdadigers als baan - Dag 55 2024, April
Anonim

Bij aanwerving eisen ze vaak een attest van geen strafblad van potentiële werknemers, vooral als het gaat om particuliere beveiligingsbedrijven of -agentschappen, en ook als de sollicitant wordt uitgenodigd voor de vacature van een materieel verantwoordelijke persoon of manager.

iemands strafblad
iemands strafblad

instructies:

Stap 1

Informatie over de veroordelingen van alle personen wordt opgeslagen in de databases van het hoofdinformatie- en analysecentrum van het ministerie van Binnenlandse Zaken van de Russische Federatie, evenals in de informatiecentra van het ministerie van Binnenlandse Zaken, het hoofddirectoraat Binnenlandse Zaken, het directoraat Binnenlandse Zaken van de regio's van de Russische Federatie.

Stap 2

Informatie over strafregisters is strikt vertrouwelijk en kan alleen worden verstrekt op verzoek van bevoegde instanties, functionarissen of operationele medewerkers. Informatie over doorhaling van een strafblad is openbaar en kan op verzoek van een bepaalde persoon worden verstrekt. Er zijn verschillende manieren om een strafblad te controleren, of beter gezegd, de afwezigheid ervan bij een werknemer.

Stap 3

Methode één. Voer een verplicht item in het formulier in dat de aan- of afwezigheid van een strafblad aangeeft. Vraag bij het ophalen van certificaten van een bepaalde persoon om een document dat bevestigt dat er geen strafblad is. Volgens de beschikking van het ministerie van Binnenlandse Zaken nr. 965 "Na goedkeuring van de instructie over de procedure voor het verstrekken van certificaten van de aanwezigheid (afwezigheid) van een strafblad" van 01.11.2001, kan elke burger vrijelijk een dergelijk certificaat. Tegelijkertijd moet de aanvrager volgens de instructies persoonlijk met een paspoort verschijnen bij het informatiecentrum van het ministerie van Binnenlandse Zaken, de Centrale Directie Binnenlandse Zaken of de Directie Binnenlandse Zaken van de woonplaats om een verklaring van politiemachtiging te verkrijgen.

Stap 4

Methode twee. Dien een verzoek in om de kandidaat voor de functie te controleren op de aan- of afwezigheid van een strafblad via de eigen beveiligingsdienst van de onderneming. Vul hiervoor een aanvraag in via de HR-afdeling, die deze op zijn beurt doorstuurt naar de veiligheidsdienst. De veiligheidsdienst is een bevoegde persoon, daarom zal de informatiedienst van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, de Centrale Directie Binnenlandse Zaken of de Directie Binnenlandse Zaken op haar verzoek alle nodige informatie over de gezochte persoon verstrekken.

Aanbevolen: