Hoe Een Persoon Te Spenen Van Roken?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Persoon Te Spenen Van Roken?
Hoe Een Persoon Te Spenen Van Roken?

Video: Hoe Een Persoon Te Spenen Van Roken?

Video: Hoe Een Persoon Te Spenen Van Roken?
Video: Geef jij een vuurtje aan een kind van 13 jaar? | Mensenkennis 2024, April
Anonim

Omgaan met nicotineverslaving is ongelooflijk moeilijk. En als het heel goed mogelijk is om van fysieke verslaving af te komen, dan blijft het psychologische verlangen lang bestaan, soms voor het leven. Het belangrijkste is dat een persoon zelf moet willen stoppen met roken. Anders zullen al je pogingen om hem van sigaretten te spenen tevergeefs zijn.

Hoe een persoon te spenen van roken?
Hoe een persoon te spenen van roken?

instructies:

Stap 1

Om iemand te laten stoppen met roken, moet hij op de een of andere manier gestimuleerd worden. Dit kan een positieve stimulans zijn - een duur cadeau, of een negatieve, bijvoorbeeld door hem een foto te laten zien van mensen met keelkanker. Overigens worden deze methoden in sommige landen gebruikt om roken tegen te gaan. Daar, op pakjes sigaretten, verbeelden ze de zwarte longen van een roker of keelziekten in doorsnede.

Stap 2

Om iemand van het roken af te krijgen, moet hij allereerst van zijn lichamelijke verslaving afkomen. Stel voor om een pen of potlood in je vingers te draaien in plaats van een sigaret. Om verleidingen te vermijden, is het beter om geen rookpauze te nemen met collega's, maar een pauze te nemen met niet-rokende medewerkers. Het is noodzakelijk om aan iedereen aan te kondigen dat de persoon is gestopt met roken, zodat hij niet wordt uitgenodigd om voor het bedrijf te slepen.

Stap 3

De volgende moeilijkheid is psychologische afhankelijkheid. Het is veel moeilijker om ermee om te gaan. In het leven zal een persoon voortdurend geconfronteerd worden met situaties die roken aanmoedigen. Dit omvat vriendelijke bijeenkomsten in een café, stressvolle situaties op het werk en nog veel meer. En als er vroeger altijd een sigaret bij de hand was, moet je nu het roken vervangen door iets anders. Denk aan iets dat ook rustgevend en ontspannend is. Misschien is dit een kopje groene thee, een klein stukje chocolade, luisterend naar je favoriete melodie. Je moet iets vinden dat niet verslavend is, maar tegelijkertijd plezierig en altijd beschikbaar.

Stap 4

Om te stoppen met roken, moet je resoluut handelen. U mag sigaretten niet vervangen door zwakkere sigaretten of hun aantal verminderen. Uiteindelijk zal de persoon losbreken en net als voorheen beginnen te teer. Het is beter om sigaretten meteen helemaal op te geven. Je moet het minstens een week volhouden, en dan is het lichaam volledig van nicotine ontdaan. Dit betekent dat er geen fysieke drang naar tabak zal zijn. Alleen psychische afhankelijkheid blijft over, die met behulp van positieve of negatieve prikkels met succes kan worden aangepakt.

Stap 5

Als je iemand van roken wilt afhouden, probeer hem dan te bewijzen dat het schadelijk is. Je kunt praten over de negatieve impact die sigaretten op dit moment hebben. Keelkanker in de verre toekomst is een onaangenaam vooruitzicht, maar eerder wazig en vertraagd in de tijd. Denk aan de ochtend "rokershoest", vergeeld glazuur en beschadigde tanden, slechte adem. Vertel ons hoeveel schadelijke stoffen er al in het bloed zitten van een persoon die sigaretten rookt. Wees zachtaardig maar volhardend. Noem passief roken - misschien zal het de rokende persoon stoppen. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat de roker zelf wil stoppen. Dan hoef je de persoon alleen maar in alles te ondersteunen, hem zoveel mogelijk te beschermen tegen het rokende bedrijf, op verschillende manieren aan te moedigen en te stimuleren voor elke dag zonder sigaret.

Aanbevolen: