Hoe De Nieuwjaarsstemming Te Vangen

Inhoudsopgave:

Hoe De Nieuwjaarsstemming Te Vangen
Hoe De Nieuwjaarsstemming Te Vangen

Video: Hoe De Nieuwjaarsstemming Te Vangen

Video: Hoe De Nieuwjaarsstemming Te Vangen
Video: Где Данте? ►2 Прохождение Devil May Cry 5 2024, April
Anonim

Op volwassen leeftijd is het vaak erg moeilijk om een feestelijke stemming te krijgen. De kijk op het nieuwe jaar verandert immers. Het gevoel van een wonder en een feestelijke stemming zou misschien voor iedereen vóór het nieuwe jaar wenselijk zijn. Hoe de nieuwjaarsstemming te lokken? Wat zal helpen om het te creëren?

Hoe de nieuwjaarsstemming te vangen
Hoe de nieuwjaarsstemming te vangen

Een heel belangrijk kenmerk van de vakantie is de juiste houding. Maar hoe creëer je een nieuwjaarsstemming voor jezelf, hoe voel je de geest van Kerstmis en doordrenkt met de algemene magische sfeer? Verlangen zelf speelt een belangrijke rol bij het bereiken van een feeststemming. Immers, als een persoon vastzit in een routine en in het grijze dagelijkse leven, niet begrijpt wat een goed nieuwjaar kan brengen, een negatieve houding heeft ten opzichte van de hype rond de vakantie, dan zullen geen advies en aanbevelingen helpen. Als je echter echt de feestelijke opleving wilt voelen, de smaak van het nieuwe jaar wilt voelen, deze vakantie wilt verwachten en hunkert naar wonderen, dan zal het niet zo moeilijk zijn om af te stemmen op de juiste golf.

Een paar tips om een nieuwjaarsstemming te creëren

  1. Luisteren naar thematische muziek. De stemming van veel mensen wordt sterk beïnvloed door muziek. Niet voor niets bestaat er zelfs zo'n psychotherapeutische methode als muziektherapie, met behulp waarvan de stemming en het denken van een persoon worden veranderd. Muziek kan met succes pijnlijke aandoeningen behandelen, het is bijvoorbeeld bewezen dat sommige muziekcomposities hoofdpijn verlichten. De juiste muziek helpt om veel moeilijke momenten te overleven, geeft energie, geeft inspiratie. Om een nieuwjaarsstemming te creëren, moet je thematische nummers aan je afspeellijst toevoegen. Als u niet zelf een muziekselectie voor het nieuwe jaar wilt maken, kunt u zich wenden tot de juiste bronnen, waar al thematische afspeellijsten zijn.
  2. Video's en films kijken. Het visuele bereik beïnvloedt, op bijna dezelfde manier als de achtergrondmuziek, de stemming en gedachten. Daarom kan het kijken naar nieuwjaarsfilms of -video's op internet de juiste sfeer creëren. Zeker als je dit alles bekijkt in een aangenaam gezelschap of met een mok geurige cacao in een deken gewikkeld.
  3. Eten en drinken. Misschien vindt u voor elk seizoen wel het perfecte eten en drinken. Mandarijnen en sinaasappels, chocolade-, peperkoek- en suikerkoekjes, kaneelbroodjes of gekarameliseerde appels - al deze lekkernijen kunnen een positief effect hebben op de stemming en helpen de geest van het nieuwe jaar te vangen. Onder de drankjes kun en moet je warme chocolademelk met marshmallows, cacao, verschillende theemengsels met specerijen en kruiden kiezen.
  4. ruikt. Aromatherapie is iets dat niet alleen de stemming en emotionele achtergrond beïnvloedt, maar ook het fysieke welzijn beïnvloedt. Voor het nieuwe jaar kun je karakteristieke geuren oppikken die de ruimte zullen vullen met een sfeer van feest en magie. Dergelijke aroma's omvatten ongetwijfeld: dennen- en citrusaroma's, chocolade, koffie, de geur van sneeuw en ijs, kruidnagel, kaneel, vanille, gember, karamel. Je kunt ook spelen met je persoonlijke associaties. Vraag jezelf af met welke geur het nieuwe jaar wordt geassocieerd. Kaarsen, etherische oliën, wierook kunnen worden gebruikt om de kamer te ruiken.
  5. Passende inrichting. Misschien zorgt niets beter voor een nieuwjaarsstemming dan veelkleurige lichten en slingers. Kerstversieringen, nieuwjaarsattributen in de vorm van beeldjes en prachtige kandelaars, een kerstboom of dennenboom, kegels, andere nieuwjaars- en kerstversieringen in huis - dit alles zorgt voor gezelligheid, keert terug naar de kindertijd, stimuleert en geeft vertrouwen in wonderen.

Aan al het bovenstaande kun je nog een paar acties toevoegen die je zullen opladen met de nieuwjaarsstemming en de verwachting van een vakantie en wonderen in je ziel zullen laten:

  • stadswandelingen;
  • naar kerstmarkten gaan of winkelen;
  • cadeaus kopen en inpakken;
  • winterspelen en plezier;
  • een bezoek aan het theater met een thematische nieuwjaarsvoorstelling;
  • Oud en Nieuw of gewoon een winterse fotosessie;
  • doe-het-zelf creatie van kerstkaarten of nieuwjaarsdecor;
  • het toevoegen van een groot aantal klassieke nieuwjaarskleuren aan het dagelijks leven;
  • het opstellen van to-do lijstjes of doelen voor het komende jaar, het maken van een collage van wensen voor de komende twaalf maanden;
  • het samenvatten van de resultaten van het jaar;
  • het proces van voorbereiding op de vakantie zelf: het kiezen van een outfit, het maken van een nieuwjaarsmenu, enzovoort;
  • het vervangen van screensavers en achtergronden op gadgets door thema-foto's en foto's van het nieuwe jaar;
  • inrichting van de werkplek, indien mogelijk;
  • DIY koken typische kerst- of nieuwjaarsgerechten, je kunt bijvoorbeeld peperkoekmannetjes of peperkoekkoekjes bakken in de vorm van sneeuwvlokken, herten;
  • sneeuwvlokken van papier knippen en een brief schrijven aan de kerstman.

Aanbevolen: