Winterpret: Ijsglijbaan

Winterpret: Ijsglijbaan
Winterpret: Ijsglijbaan

Video: Winterpret: Ijsglijbaan

Video: Winterpret: Ijsglijbaan
Video: Oostende 30dec11 2024, April
Anonim

We kennen de glijbaan al van kinds af aan. Maar wat weten we ervan, behalve dat het geweldig is om erop te rijden? Ik stel voor, vooral ouders, om haar beter te leren kennen!

Winterpret: ijsglijbaan
Winterpret: ijsglijbaan

Voorheen reden ze de glijbanen alleen in de winter, hiervoor kozen ze rivieroevers of glooiende hellingen. De dia's zijn niet speciaal gemaakt, vooral niet in andere periodes van het jaar. Waarin verschillen de ijsglijbanen van de ijsglijbanen die vanuit Groot-Brittannië naar ons zijn gekomen en staan ze het hele jaar door op alle speelplaatsen? Sneeuwglijbanen zijn niet beperkt aan de zijkanten, hebben een lang pad, zijn onvoorspelbaar (ze kunnen ergens naartoe leiden), vereisen behendigheid, moed, stabiliteit, laten je in een menigte rijden, geven een hoop positieve emoties. Zo'n dia vormt een bijzondere beleving van de wereld: weidsheid, breedte- en lengtegraad, openheid naar de buitenwereld en innerlijke vrijheid.

De Europese norm is een beperkte glijbaan, vrij smal en kort, het betreft alleen individuele verhuur, het is helemaal niet interessant. En het vormt het corresponderende bewustzijn Zoals ze zeggen, als je vergelijkt, dan is er geen vergelijking.

De winterglijbaan is niet alleen een plek voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Bovendien moeten mannen, net als volwassen kinderen, naar beneden glijden terwijl ze op hun voeten staan, en niet op ijs. Vroeger was er een geloof: als de grootvader aan het einde van de heuvel overeind komt, zal hij zeker tot de lente leven. Schaatsen op rechte benen is een krachtige manier om het vestibulaire apparaat te ontwikkelen, de vorming van evenwicht en stabiliteit op de benen, het balanceren van de rechter- en linkerkant van een persoon ten opzichte van de wervelkolom. En wie van ons heeft geen probleem met hem? Een niet-gebogen ruggengraat is niet alleen gezondheid, maar ook een balans tussen wilskracht en gebrek aan wil, opgewektheid en depressie, het is de aanwezigheid van verantwoordelijkheid en controle over je emoties. De uitdrukking ‘stevig op de been blijven’ betekent zelfredzaam, onafhankelijk en levensvatbaar zijn. Rol de heuvel af en genees je lichaam en ziel!

De meeste kinderen zijn dol op de glijbaan, maar hoe anders bewegen ze erop. De een werpt zich zelfverzekerd van haar af, de ander heeft constant een deel van zijn lichaam aan de slee hangen, de derde kan zich niet afzetten, de vierde kan de heuvel niet op en moet zelf voortgesleept worden. Deze eenvoudige observaties maken het mogelijk om de algemene fysieke ontwikkeling van het kind te beoordelen: coördinatie van bewegingen, de mate van ontwikkeling van de benen, de positie van het zwaartepunt, kracht. Mijn dochter was al 4 jaar oud en ze wist niet hoe ze de heuvel af moest rijden, en het was duidelijk dat ze dat wel wilde, maar het lukte niet. Ze was onhandig, sprong slecht. Het waren deze feiten die ons ertoe brachten een specialist in te schakelen. Het bleek dat ze een duidelijke scheefheid van de wervelkolom naar links had, het ene been was al 0,5 cm korter dan het andere. Vermoedelijk was er sprake van een generieke subluxatie van het been. We hebben maar 10 sessies intensieve massage gedaan en nu krijg je haar niet meer van de glijbaan! Maar alles kan anders. Wees meer aandachtig voor uw kinderen! Terwijl je wacht op de voltooiing van het sleeën, kijk je als een rengen naar je kinderen en vergelijk je met anderen. Uw waakzaamheid kan kinderen beschermen tegen ernstige problemen.

Met betrekking tot de houding van het kind ten opzichte van andere kinderen, kan men begrijpen wat zijn karakter is. De een probeert hem met een slee te raken; de ander heeft geen haast als het zijn beurt is om van de berg af te glijden; de derde duwt de kinderen gewoon van de glijbaan en springt uit de rij. De vierde wacht geduldig, geeft toe, helpt opstaan. De vijfde leert iedereen kennen, biedt aan om op zijn sneeuwscooter te rijden. De zesde geeft de slee niet alleen niet, maar verbergt hem zelfs achter zijn rug. Dus, als je kind een probleem heeft om met andere kinderen te communiceren, ga dan de heuvel op. Ze zal je veel leren!

En ook, rollen in de sneeuw! Weet je nog hoe we het als kind deden? Actief vilten brengt een persoon terug naar zijn geliefde. Dit is een geweldige manier om de mentale en fysieke gezondheid te herstellen! Doe het zelf en moedig uw kinderen op alle mogelijke manieren aan.

Aanbevolen: