Apollonia-festival

Apollonia-festival
Apollonia-festival
Anonim

Elk jaar organiseert Bulgarije een kunstfestival dat toeristen van over de hele wereld naar zijn locaties samenbrengt. Op dit evenement vindt iedereen iets om te doen en te genieten.

Apollonia-festival
Apollonia-festival

Het Apollonia Art Festival is het grootste evenement dat eind augustus - begin september in een van de badplaatsen van Bulgarije wordt gehouden. Elk jaar komen hier kunstliefhebbers uit de hele wereld, waaronder Azië en Amerika. Degenen die dat willen, kunnen niet alleen genieten van de stralen van de warme zuidelijke zon, maar ook genieten van een rijk cultureel programma dat de traditionele en moderne realiteit van de Bulgaarse kunst vertegenwoordigt.

Het festival vindt plaats in de stad Sozopol, gelegen aan de zuidelijke Bulgaarse Zwarte Zeekust. In de oudheid heette het Apollonia, vandaar de naam voor de feestdag. Volgens een andere versie werd de naam van het tiendaagse festival gegeven ter ere van de Griekse god, de lichtende beschermheilige van de kunsten, Apollo.

Voor de eerste keer werd het festival als het grootste evenement in heel Bulgarije in 1984 gehouden. Het idee om een vakantie voor het land en de gasten te creëren, behoorde toe aan verschillende ondernemende kunstenaars die traditioneel het "fluwelen seizoen" in Sozopol doorbrengen. Op hun initiatief veranderde de stad gedurende 10 dagen in een enorme concertzaal, waar vooraanstaande en beginnende Bulgaarse en buitenlandse muzikanten, zangers, dichters, acteurs, schrijvers, fotografen en kunstenaars hun kunst aan het grote publiek konden demonstreren. En in 1991 kreeg het Apollonia Arts Festival de officiële status van de Arts Foundation.

Tijdens het festival in Sozopol, concerten van jazz, folk en klassieke muziek, filmvertoningen, vernissages, masterclasses, recitals, mini-performances, tentoonstellingen, literaire lezingen en discussies, worden er optredens gehouden op geïmproviseerde openluchtpodia. Op deze dagen wordt het antieke amfitheater "Apollonia" gebruikt voor uitvoeringen, dat een uitstekende akoestiek heeft en enkele duizenden zitplaatsen voor toeschouwers. Dit gebouw speelt een bijzondere rol in wat er tijdens het festival in Sozopol gebeurt; de performances en performances die daar opgevoerd worden verpersoonlijken de continuïteit van de cultuur, de overgang van klassieke benaderingen naar nieuwe trends en trends.

Een even belangrijk onderdeel van het festival zijn tentoonstellingen en bijeenkomsten in de Art Gallery. In de regel treden daar Bulgaarse sterren en buitenlandse artiesten op, die het een eer vinden om aan de viering deel te nemen.

In het Paisiy Hilendarsky Archeologisch Museum en Cultureel Huis worden poëtische en literaire discussies en uitvoeringen gehouden, evenals de aankondiging en presentatie van nieuwe werken aan het grote publiek. In het kader van het kunstfestival is er ook de Children's Apollonia die enkel voor kinderen bestemd is. De organisatoren zijn zeer attent en serieus over deelname aan de viering van kinderen van verschillende leeftijden en doen er alles aan om ervoor te zorgen dat ze iets interessants en spannends voor zichzelf vinden.

In 2019 begint het Apollonia Art Festival op 29 augustus.