Vakantiegeschiedenis Belastingarbeidersdag

Inhoudsopgave:

Vakantiegeschiedenis Belastingarbeidersdag
Vakantiegeschiedenis Belastingarbeidersdag

Video: Vakantiegeschiedenis Belastingarbeidersdag

Video: Vakantiegeschiedenis Belastingarbeidersdag
Video: De geschiedenis van de 'de dag van de arbeid' 2024, April
Anonim

De dag van de werknemer van de belastingdienst van de Russische Federatie (of gewoon de dag van de belastingambtenaar) wordt jaarlijks gevierd op 21 november. Hierover is zelfs een speciaal decreet van de president van Rusland "Op de dag van een medewerker van de belastingdienst van de Russische Federatie" uitgevaardigd. Maar de geschiedenis van deze vakantie is veel langer.

FTS-embleem
FTS-embleem

Geschiedenis

De belastingdienst stamt uit de tijd van Peter I. Tijdens zijn bewind werden vier colleges opgericht om financiële zaken te regelen. Ze werden kamercollegium, staatskantoorcollegium, revisiecollegium en handelscollegium genoemd. Dit was het prototype van de moderne belastingdienst: het kamercollegium zorgde ervoor dat de belastingen op tijd in de staatskas terechtkwamen.

Catherine II creëerde in 1780 een expeditie over staatsinkomsten. Onder de keizerin werd het belastingstelsel eenvoudiger en transparanter en waren de belastingen relatief laag. Maar niet-betaling werd zwaar bestraft, de schuldige burger kon zelfs worden opgesloten.

Ten tijde van Alexander I werd, in overeenstemming met het manifest "Over de oprichting van ministeries", onder andere het ministerie van Financiën gevormd - het was verantwoordelijk voor de staatsinkomsten en -uitgaven.

De staatsbelastinginspectie verscheen echter veel later in zijn samenstelling - pas in 1990, dankzij het decreet van de Raad van Ministers van de USSR.

In 1991 werd bij decreet van de president van de Russische Federatie een onafhankelijke staatsbelastingdienst van de Russische Federatie opgericht. Het gebeurde op 21 november, sindsdien wordt deze dag beschouwd als de Dag van de Belastingwerker.

Daarna slaagde ze er nog steeds in om haar naam te veranderen - van de staatsbelastingdienst van Rusland naar het meer respectabele ministerie van de Russische Federatie voor belastingen en heffingen.

Vieringstradities

Zo is de belastingdienst in Rusland in de loop van de tijd veranderd. Haar rol in het leven van de staat is uiterst belangrijk: de afdeling zorgt voor de uitvoering van economisch en sociaal beleid, bevordert de uitvoering van de grondwettelijke rechten van burgers op onderwijs, medische zorg, betaling van salarissen en pensioenen.

Deze feestdag is een werkdag, tenzij deze in een weekend valt. De officiële feestdag wordt echter gevierd op staatsniveau. Op deze dag worden overheidsrecepties, concerten en andere speciale evenementen gehouden. Het leiderschap van het land en de hoogste rangen van de belastingdienst feliciteren hun ondergeschikten, de meest vooraanstaande werknemers worden aangemoedigd met staatsonderscheidingen, aandenkens, onderscheidingen, regeringsbrieven en dankbaarheid van het leiderschap.

Trouwens, Russische accountants vieren hun professionele feestdag op dezelfde dag.

Naast Rusland wordt in Azerbeidzjan (11 februari), Wit-Rusland (de tweede zondag in juli) en Oekraïne (nu de Dag van de belasting- en douanemedewerkers in Oekraïne genoemd, gevierd op 18 maart) de Dag van de Belastingmedewerkers gevierd.

Aanbevolen: