Viering Van De Hemel In China

Viering Van De Hemel In China
Viering Van De Hemel In China

Video: Viering Van De Hemel In China

Video: Viering Van De Hemel In China
Video: Viering Nationale Inclusieweek 2024, Mei
Anonim

Viering van de Hemel in China wordt ook wel de Dag van Aanbidding genoemd naar de patroonheilige van wormen en insecten. Het wordt jaarlijks gevierd op de zesde dag van de zesde maanmaand. Het vieren van de hemel is een van de oude Chinese tradities die tot op de dag van vandaag bewaard is gebleven.

Viering van de hemel in China
Viering van de hemel in China

De viering van de hemel is een numerologisch belangrijke feestdag, omdat het direct verband houdt met het getal 6. In de oosterse astrologie symboliseert dit getal de elementen van de aarde, het harde maar vruchtbare werk van een boer, voorspoed en geluk. Bovendien, aangezien de cultus van de lucht al vele eeuwen de belangrijkste is in China, wordt het getal 6 als centraal beschouwd in de oosterse numerologie.

Op de dag van de Viering van de Hemel bidden de Chinezen tot de goden om geen schadelijke insecten te sturen die gewassen vernietigen en mensen en huisdieren schade toebrengen. Om van ongedierte af te komen, maken de Chinezen op deze dag in de ochtend enkele uren lang hun huizen, schuren en bijkeukens grondig schoon, wassen kleren, fumigeren alle dingen met speciale wierook, wassen hun huisdieren en wassen zich. Er wordt aangenomen dat dit zal helpen schadelijke insecten uit te roeien of ze het huis uit te verdrijven.

Tegelijkertijd, op de dag van de Viering van de Hemel, vragen de Chinezen de goden om nuttige insecten om hen meer inkomsten te bezorgen. Dit geldt vooral voor zijderupsen. Om hun gebeden te ondersteunen, versieren mensen hun huizen met een verscheidenheid aan producten gemaakt van zijde. Er wordt aangenomen dat ze gebed veel effectiever maken. Om de gunst van de goden te winnen, brengen de Chinezen ook symbolische offers. Ze verbranden met name papier en speciale wierook.

Traditioneel komt op deze dag, na het einde van een grondige schoonmaakbeurt, de hele familie samen aan tafel. Er wordt een speciaal ritueel diner gehouden, waarbij volgens een speciaal recept bereide dumplings worden geserveerd. Rijke mensen slachten ook vee en bereiden vers vlees voor de lunch. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat het doden van dieren geen offer is, aangezien de Chinezen geloven dat de God van de hemel, de meest vereerde van alle goden van dit land, barmhartig is en geen bloed nodig heeft.

Aanbevolen: