Viering Van De Internationale Dag Van De Schoonheid

Viering Van De Internationale Dag Van De Schoonheid
Viering Van De Internationale Dag Van De Schoonheid

Video: Viering Van De Internationale Dag Van De Schoonheid

Video: Viering Van De Internationale Dag Van De Schoonheid
Video: de Internationale Dag van de Rechten van de Vrouw 2024, April
Anonim

De Internationale Dag van de Schoonheid wordt jaarlijks gevierd op 9 september. Deze feestdag werd in 1995 ingesteld op initiatief van het International Committee of Aesthetics and Cosmetology. Sindsdien wordt het in veel landen over de hele wereld gevierd en worden schoonheidswedstrijden en vele andere thema-evenementen georganiseerd.

Viering van de Internationale Dag van de Schoonheid
Viering van de Internationale Dag van de Schoonheid

International Beauty Day is een feest voor alle mensen, en niet alleen voor degenen die een modeluitstraling hebben. Dat is de reden waarom het op 9 september gebruikelijk is om de aantrekkelijkheid en speciale charme te vieren die inherent zijn aan fragiele, dunne meisjes en dames met gewelfde vormen, en vrouwen van lange of korte gestalte. In sommige landen worden op deze dag zelfs luxe festivals en processies georganiseerd die gewijd zijn aan schoonheid, en op deze evenementen kun je mensen van alle lengtes, gewichten, enz. zien.

Om de waarde van zowel de mentale als de fysieke schoonheid van mensen te benadrukken, worden specifieke schoonheidswedstrijden gehouden waaraan meisjes deelnemen die niet voldoen aan de geaccepteerde modelnormen. Dit draagt deels bij aan de vernietiging van de cultus van "perfecte verschijning" en draagt bij aan het vergroten van het zelfrespect van vrouwen die niet op de catwalks mogen paraderen en niet gefotografeerd mogen worden voor modebladen. Vaak worden dergelijke wedstrijden georganiseerd of gesponsord door cosmeticafabrikanten. Bovendien kunnen ze open masterclasses geven, waardoor meisjes kunnen leren hun uiterlijk te corrigeren en onvolkomenheden te verbergen met behulp van cosmetica.

Op 9 september kunt u uw eigen schoonheidswedstrijden organiseren bij huis- of bedrijfsfeesten. Tegelijkertijd is het aan te raden om originele nominaties te bedenken: bijvoorbeeld "Mister Beautiful Smile" of "Miss Easy Walk". Als er voldoende nominaties zijn, kan elke deelnemer een kleine prijs ontvangen en ten minste de derde plaats in een van de competities behalen.

International Beauty Day wordt beschouwd als een professionele feestdag voor visagisten, stylisten, modeontwerpers, plastisch chirurgen, schoonheidsspecialisten, kappers en andere professionals die mensen helpen aantrekkelijker te worden. 9 september zou dergelijke professionals moeten feliciteren. Daarnaast kunnen medewerkers van spa's en andere aan de beautybranche gerelateerde vestigingen een thema-bedrijfsfeest geven ter ere van hun vakantie.

Aanbevolen: