Viering Van De Herdenkingsdag Van Generaal San Martin In Argentinië

Viering Van De Herdenkingsdag Van Generaal San Martin In Argentinië
Viering Van De Herdenkingsdag Van Generaal San Martin In Argentinië

Video: Viering Van De Herdenkingsdag Van Generaal San Martin In Argentinië

Video: Viering Van De Herdenkingsdag Van Generaal San Martin In Argentinië
Video: General Jose de San Martin 2024, Mei
Anonim

Op 17 augustus herdenken Argentijnen generaal Francisco de San Martin. Deze moedige en uitmuntende persoon, die bijdraagt aan de bevrijding van de Latijns-Amerikaanse volkeren van het juk van de Spaanse kolonialisten, wordt in het land als een heilige vereerd en heeft zijn nagedachtenis meer dan anderhalve eeuw bewaard.

Viering van de herdenkingsdag van generaal San Martin in Argentinië
Viering van de herdenkingsdag van generaal San Martin in Argentinië

Generaal San Martin is een nationale held van Argentinië, een beroemde strijder voor de onafhankelijkheid van het land en een getalenteerde militaire leider. In 1812 creëerde de generaal een patriottische samenleving en begon toen een bevrijdingsleger te vormen, dat de volgende vier jaar vocht voor de onafhankelijkheid van Latijns-Amerikaanse landen van Spanje. Nadat hij zijn vaderland had bevrijd, stuurde hij een leger met dezelfde missie naar Chili en vervolgens naar Peru, waar hij de nieuwe regering leidde.

Generaal San Martin stierf op 17 augustus 1850 en sindsdien, op deze dag, brengen Argentijnen hulde aan hun held. Deze feestdag is een nationale feestdag, dus een vrije dag. De as van de commandant werd vervoerd vanuit Frankrijk, waar hij stierf, en wordt tot op de dag van vandaag bewaard in de centrale kathedraal van Buenos Aires.

Op de herdenkingsdag van generaal San Martin worden feestelijke diensten gehouden in de tempel. Monumenten voor de held-bevrijder zijn opgericht op vele pleinen van Argentijnse steden, en op 17 augustus verzamelen zich duizenden mensen om hen heen, die zijn gekomen om de nagedachtenis van generaal San Martin te eren. In 2000, op de 150ste verjaardag van zijn dood, werd een militaire parade gehouden in het centrum van Buenos Aires. Ongeveer 4,5 duizend militairen namen eraan deel, ook uit andere landen van Zuid-Amerika - Brazilië, Bolivia, Ecuador, Chili, Uruguay en Paraguay. Gepantserde troepen marcheerden door de straten en tientallen gevechtsvliegtuigen vlogen in de lucht. Dit grootschalige evenement ter ere van generaal San Martin werd voorgezeten door de president van het land, De La Rua.

In de begraafplaats van de generaal, de kathedraal van Buenos Aires, werd in 1880 een grafsteen geplaatst, gemaakt door de Franse beeldhouwer Beliose en de belangrijkste attractie van de tempel. Grenadiers, elite soldaten van de infanterie en cavalerie staan constant naast hem. De initiatiefnemer van de oprichting van deze eenheid van troepen was ooit generaal San Martin. Hij kwam ook met enkele details van de bewapening en uniformen van het echte Argentijnse leger.

Aanbevolen: