Enkele Leuke Weetjes Over De Kerstboom

Enkele Leuke Weetjes Over De Kerstboom
Enkele Leuke Weetjes Over De Kerstboom

Video: Enkele Leuke Weetjes Over De Kerstboom

Video: Enkele Leuke Weetjes Over De Kerstboom
Video: Waarom nemen mensen een kerstboom in huis? | Het Klokhuis 2024, Maart
Anonim

Een elegante, fleurig versierde kerstboom is een belangrijk kenmerk van het nieuwe jaar en een van de bekende symbolen van deze wintervakantie. Wat zijn enkele interessante en verrassende feiten met betrekking tot de nieuwjaarsboom?

Enkele leuke weetjes over de kerstboom
Enkele leuke weetjes over de kerstboom

Een bekend feit: in Rusland begonnen ze een kerstboom op vakantie te zetten onder Peter I. Niet iedereen weet echter dat de boom in die tijd zeer zelden werd versierd. Bovendien drong de keizer er niet op aan dat de boom een onveranderlijk kenmerk van de vakantie zou worden. In die tijd was het toegestaan om sparren te vervangen door jeneverbes of den. Kerstbomen werden voor de vakantie gratis uitgedeeld aan bijzonder arme leden van de bevolking.

In de Slavische cultuur symboliseert sparren eenzaamheid en dood. In de oudheid werden zelfmoorden bijvoorbeeld meestal begraven tussen twee bomen die op een afstand van de begraafplaats groeiden. Het sombere beeld van een kerstboom is ook aanwezig in Keltische overtuigingen. De Kelten beschouwden deze boom als een toevluchtsoord van een boze bosgeest, die alleen kon worden afgekocht door opoffering met bloed. Vanwege dergelijke motieven kon de kerstboom als attribuut van het nieuwe jaar lange tijd geen wortel schieten in verschillende culturen.

Aanvankelijk werden kaarsen toegevoegd aan de schoonheid en helderheid van de kerstboom. Zelfs nu houden vertegenwoordigers van de heidense cultuur, die niet het nieuwe jaar vieren, maar Yule, zich aan de regel om kerstbomen te versieren met witte kaarsen. Maar de gebruikelijke gekleurde lantaarns verschenen pas in 1882. Pas na 1895 werden guirlandes traditioneel versierd met guirlandes.

Vanuit het oogpunt van magische riten en tradities, is het noodzakelijk om de kerstboom voor het nieuwe jaar strikt op 30 december te versieren. Bovendien moet dit 's ochtends gebeuren. Dan moet je wensen gaan maken. De kerstboom in magie lijkt een speciale geleider te zijn tussen een persoon en hogere magische krachten die helpen dromen te vervullen.

De bijzondere magie van de nieuwjaarsboom kan een positief effect hebben op familierelaties. Om dit te doen, moet je een versierde kerstboom aan de linkerkant van de kamer plaatsen, waar de belangrijkste viering van het nieuwe jaar zal plaatsvinden.

Zelfs als kunstmatige bomen populair zijn, kunnen ze de menselijke gezondheid niet positief beïnvloeden. Experts hebben bewezen dat een levende boom in huis tot 70% van alle stof en schadelijke stoffen die in de lucht aanwezig zijn kan absorberen.

Voor de vakantie in Duitsland werden voor het eerst niet-natuurlijke bomen gebruikt. Het gebeurde in 1774. In die tijd werd kunstspar gemaakt van ganzenveren.

Aanbevolen: