Een Enkele Belasting Betalen Volgens Het Vereenvoudigde Belastingstelsel?

Inhoudsopgave:

Een Enkele Belasting Betalen Volgens Het Vereenvoudigde Belastingstelsel?
Een Enkele Belasting Betalen Volgens Het Vereenvoudigde Belastingstelsel?

Video: Een Enkele Belasting Betalen Volgens Het Vereenvoudigde Belastingstelsel?

Video: Een Enkele Belasting Betalen Volgens Het Vereenvoudigde Belastingstelsel?
Video: Introductie belastingstelsel (boxenstelsel) - (economie uitleg) 2024, April
Anonim

Tegenwoordig werken in Rusland veel ondernemers onder een vereenvoudigd belastingstelsel. Dit betekent dat zij de zogenaamde vlaktaks betalen. Als bedrijfsleider hebt u het recht om te kiezen wat voor soort eenmalige belasting u betaalt: 6% over inkomen of 15% over winst (het verschil tussen inkomsten en uitgaven).

Een enkele belasting betalen volgens het vereenvoudigde belastingstelsel?
Een enkele belasting betalen volgens het vereenvoudigde belastingstelsel?

Het is nodig

het boek van baten en lasten

instructies:

Stap 1

Om de beste optie voor een enkele belasting te kiezen, analyseert u de samenstelling van de uitgaven in het totale inkomen. En houd er rekening mee dat het voordeliger is om inkomsten als object voor belastingheffing te nemen als de uitgaven niet meer dan 60% bedragen. Tegelijkertijd is het onrendabel om inkomstenbelasting te heffen in de klein- en groothandel, aangezien de handelsmarge hier zelden hoger is dan 40%.

Stap 2

Vermeld het gekozen object van belastingheffing in de aanvraag voor de overgang naar het vereenvoudigde belastingstelsel. Het kan jaarlijks worden gewijzigd. Het belangrijkste is om vóór 20 december tijd te hebben om een aanvraag in te dienen voor de toepassing van een ander belastingobject vanaf het nieuwe jaar, aangezien het de onderneming verboden is om het belastingobject het hele jaar door te wijzigen.

Stap 3

Om het bedrag van een enkele belasting te bepalen, moet u uitgaven en inkomsten bijhouden, dat wil zeggen een boek met inkomsten en uitgaven. Dat kan zowel op papier als op elektronische media. Het boek van de boekhouding van inkomsten en uitgaven van de onderneming wordt elk nieuw jaar geopend.

Stap 4

Je kunt het trouwens kopen bij kiosken die gespecialiseerd zijn in boekhoudformulieren en literatuur. Als het boek op papier wordt bewaard, registreer het dan eerst bij de belastingdienst, bij gebruik van de elektronische versie, na het einde van het kalenderjaar, druk het boek af en registreer bij de belastingdienst.

Stap 5

Vorm op basis van het boek van baten en lasten een belastinggrondslag - inkomen (6% wordt betaald) of winst (het verschil tussen baten en lasten, 15% van het ontvangen bedrag wordt betaald).

Stap 6

De berekening van de enkelvoudige belasting, waarbij de heffingsgrondslag inkomen is, doe volgens de formule Eenmalige belasting = Inkomen ontvangen voor het jaar (of verslagperiode) x 6%. Bereken de uniforme belasting volgens de ONS, waarbij het object van belasting winst is, bereken als volgt: trek het totale bedrag aan uitgaven af van het totale inkomen en vermenigvuldig het resultaat met 15% of het gedifferentieerde tarief dat u verschuldigd bent (van 5 tot 15%).

Stap 7

Betaal de driemaandelijkse voorschotten voor de eenmalige belasting uiterlijk op de 25e van de eerste maand na de laatste periode via de betaalrekening. Benodigdheden voor het betalen van belasting staan aangegeven bij de stand van de Belastingdienst.

Aanbevolen: