Zo Vier Je Midzomer

Inhoudsopgave:

Zo Vier Je Midzomer
Zo Vier Je Midzomer

Video: Zo Vier Je Midzomer

Video: Zo Vier Je Midzomer
Video: Wiskunde blok 9 les 105 blokkenbouwsels 2024, Mei
Anonim

Midzomerdag is een oude feestdag. De wortels gaan terug tot de dagen van het heidendom, toen mensen magische, magische eigenschappen toeschreven aan letterlijk alles wat hen omringde. Met de vestiging van de christelijke religie als de dominante religie, is het aantal aanhangers van dergelijke opvattingen sterk afgenomen. Maar de kerk vond het opportuun om de heidense feestdag te combineren met de geboortedag van Johannes de Doper. Op dit moment wordt midzomerdag door veel Europese staten gevierd.

Zo vier je midzomer
Zo vier je midzomer

instructies:

Stap 1

Staten hebben hun eigen kenmerken van het vieren van Midzomerdag. Er zijn echter enkele gemeenschappelijke kenmerken. Talloze vreugdevuren worden zonder mankeren gemaakt, waarrond massale festiviteiten worden georganiseerd. Er wordt aangenomen dat vuur een reinigende rol speelt, in de vlammen van branden zijn als het ware alle kwalen, problemen, mislukkingen die mensen hebben vervolgd, opgebrand. Probeer daarom, als je deelneemt aan dit feest, zo dicht mogelijk bij het vuur te komen. Als je de moed hebt en vertrouwen hebt in je fysieke capaciteiten, spring dan met een vliegende start over het vuur.

Stap 2

Waterbehandelingen spelen een belangrijke rol tijdens deze vakantie. Op deze dag, met het begin van de duisternis, organiseerden Russische mensen altijd massale baden in het dichtstbijzijnde open waterlichaam. Ze geloofden dat ze op deze manier alle problemen en intriges van boze geesten leken weg te wassen, omdat er die nacht speciale, magische eigenschappen aan water werden toegeschreven. Omdat een dergelijk baden lange tijd gezamenlijk door mannen en vrouwen werd uitgevoerd, en in het naakt, reageerde de kerk zeer negatief op dergelijk baden, en zag daarin de toegeeflijkheid van demonen. Nu duiken de deelnemers van de vakantie in hun badpak het water in. U kunt hetzelfde doen.

Stap 3

Op die plaatsen waar geen reservoirs zijn, kunt u ervoor zorgen dat u water uit een put giet. Ook kunt u op deze dag naar het badhuis. Trouwens, een bezoek aan het badhuis op midzomerdag wordt voor sommige volkeren als verplicht beschouwd, bijvoorbeeld de Finnen en Esten.

Stap 4

Volgens de legende zal een ongetrouwd meisje dat op midzomerdag een hoofdkrans van negen soorten bloemen weeft en naar bed gaat zonder het af te doen, haar zeker in een droom verloofd zien. Als je van het schone geslacht bent en niet gebonden bent door de knoop, kun je je aansluiten bij deze prachtige oude gewoonte. Maar wat als?

Stap 5

In de nacht van deze feestdag moet hij op zoek naar de wonderbaarlijke varenbloem. Volgens de legende bloeit het alleen op midzomerdag, en degenen die het zien, zullen de rest van hun leven geluk en rijkdom hebben.

Aanbevolen: