Zo Vier Je Het Nieuwe Jaar Met Een Kind

Inhoudsopgave:

Zo Vier Je Het Nieuwe Jaar Met Een Kind
Zo Vier Je Het Nieuwe Jaar Met Een Kind

Video: Zo Vier Je Het Nieuwe Jaar Met Een Kind

Video: Zo Vier Je Het Nieuwe Jaar Met Een Kind
Video: Geef jij een vuurtje aan een kind van 13 jaar? | Mensenkennis 2024, Mei
Anonim

Het nieuwe jaar vieren is een unieke traditie die een gevoel van sprookjes en magie in je huis brengt. Van kinds af aan herinner ik me hoe ze mijn moeder hielpen bij het voorbereiden van de feesttafel, de kerstboom versierden met mijn vader. En toen wachtte de hele familie op vele gasten met mysterieuze cadeaus in kleurrijke dozen. Maar wat als je volwassen bent en je kinderen al heel lang hebt? Hier zijn enkele tips voor het vieren van een nieuw jaar dat net zo goed zal zijn als je jeugd.

Zo vier je het nieuwe jaar met een kind
Zo vier je het nieuwe jaar met een kind

Het is nodig

feeststemming en een zee van fantasie

instructies:

Stap 1

Maak samen met je kind cadeaus en kaarten en uitnodigingen voor gasten. Verzin een feestelijke outfit. Laat uw kind gedichten en liedjes leren over het nieuwe jaar.

Stap 2

Verbind iedereen met de feestelijke drukte: laat iemand de schoonmaak doen, iemand gaat naar de winkel voor de boodschappen. Het menu van de feesttafel kun je beter samen bedenken. Laat de recepten niet aan flarden scheuren, probeer iets nieuws. Maak bijvoorbeeld Caesarsalade in plaats van Olivier. Voor kinderen is het beste gerecht op tafel een verjaardagstaart.

Stap 3

Verander je appartement in het leengoed van Father Frost. De boom kan worden versierd met satijnen strikken en kleine knuffels. Zet grote kaarsen en knutselwerkjes die je met je kind hebt gemaakt op de feesttafel. Hang figuren van sprookjesfiguren en fleurige slingers aan de muren.

Stap 4

Presenteer een sprookje aan kinderen. Toon ze een voorstelling die vlot overgaat in een zoektocht naar cadeautjes onder de boom. Speel wat spelletjes. Ga naar buiten en maak een sneeuwpop, speel sneeuwballen of bouw een sneeuwfort.

Stap 5

Vergeet de sneeuwmaagd en de kerstman niet! Deze karakters zijn een verplicht attribuut van de vakantie. Vertel voor jonge kinderen onder de 3 jaar van tevoren wat voor soort helden ze zijn en waarom ze komen. Het is beter als mama en papa in hen veranderen.

Aanbevolen: