Hoeveel Kost Een Chintz-huwelijk?

Inhoudsopgave:

Hoeveel Kost Een Chintz-huwelijk?
Hoeveel Kost Een Chintz-huwelijk?

Video: Hoeveel Kost Een Chintz-huwelijk?

Video: Hoeveel Kost Een Chintz-huwelijk?
Video: Huwelijk, preek op 3 oktober 2021 te Diepenbeek door Herman Spaargaren 2024, April
Anonim

De eerste verjaardag van een getrouwd leven wordt traditioneel een chintz-huwelijk genoemd. Natuurlijk zijn man en vrouw nog ver verwijderd van de zilveren bruiloft, die 25 jaar huwelijk markeert, en nog meer de gouden, maar ze hebben al enige ervaring met het huwelijk, opgebouwde ervaring, zij het relatief klein. Het belangrijkste is dat ze de eerste, moeilijkste maanden van slijpen in karakters, relaties, toen veel paren uit elkaar gingen, konden overwinnen.

Hoeveel kost een chintz-huwelijk?
Hoeveel kost een chintz-huwelijk?

Hoeveel jaar vieren ze een chintz-huwelijk?

Waarom wordt de eerste huwelijksverjaardag gewoon chintz genoemd? De meest voorkomende verklaring is dat chintz een eenvoudig en breekbaar materiaal is, het scheurt gemakkelijk. Daarom is de relatie tussen man en vrouw nog steeds als deze fragiele zaak. Het lijkt erop dat ze al geen geheimen voor elkaar hebben, hun relatie is gemeengoed geworden ("chintz-eenvoud"), maar heeft nog niet de kracht gekregen die kenmerkend is voor meer ervaren echtgenoten. Het huwelijk is nog steeds kwetsbaar, kwetsbaar en kan, net als chintz-materie, lijden onder elke onzorgvuldige beweging. Daarom moet de huwelijksverbintenis worden beschermd, want hoeveel levensbeproevingen hebben de echtgenoten ondergaan.

Daarom geeft de naam "chintz-huwelijk" aan dat een man en vrouw voorzichtig en aandachtig voor elkaar moeten zijn om ruzies, conflicten te voorkomen en hun huwelijk niet in gevaar te brengen.

Er is echter ook een meer vrije interpretatie van deze naam. Aangezien het eerste huwelijksjaar wordt gekenmerkt door een zeer actief gedrag van jonge echtgenoten in bed, vooral tijdens hun huwelijksreis, is het niet verwonderlijk dat chintz-beddengoed snel kan verslijten en meer op gaas gaat lijken. Deze kant van het begin van het huwelijksleven wordt aangegeven met de ondeugende term - "chintz-huwelijk".

Wat is gebruikelijk om te geven voor een chintz-huwelijk

Op deze dag moeten man en vrouw elkaar chintz-zakdoeken geven. U kunt ook beddengoed, gordijnen, handdoeken van dit materiaal doneren. Overhemden, jurken, badjassen van lichte dunne stof (niet per se chintz) zijn ook een goed cadeau.

Precies dezelfde geschenken aan echtgenoten kunnen worden gedaan door familieleden, vrienden, collega's.

Het woord "chintz" zelf komt van het oude woord "sitras", wat "bont" betekent in het Sanskriet. Daarom zullen, naast de bovenstaande items, sieraden of ambachten gemaakt van halfedelstenen bonte stenen een goed cadeau zijn. Je kunt ook gebreide servetten, macramé, lichte huishoudelijke artikelen geven.

Welnu, als de jonge echtgenoten al ouders zijn geworden (of een kind verwachten) tegen de eerste huwelijksverjaardag, kun je ze veilig een "bruidsschat" voor de baby geven, dat wil zeggen een rompertje, luiers, mutsen en andere stoffen accessoires.

Om de eerste verjaardag van hun leven samen te vieren, moet het ouders uitnodigen, evenals goede vrienden, inclusief getuigen op de bruiloft. U kunt deze dag zowel in het restaurant als thuis vieren. Het hangt allemaal af van de financiële mogelijkheden van het gezin en hun smaakvoorkeuren.

Aanbevolen: