Hoeveel Kost De Zweep Van Indiana Jones?

Hoeveel Kost De Zweep Van Indiana Jones?
Hoeveel Kost De Zweep Van Indiana Jones?

Video: Hoeveel Kost De Zweep Van Indiana Jones?

Video: Hoeveel Kost De Zweep Van Indiana Jones?
Video: Te koop: de zweep van Indiana Jones - RTL Z NIEUWS 2024, April
Anonim

Drie levende legendes van de moderne cinema - regisseurs George Lucas en Steven Spielberg, filmacteur Harison Ford - baarden in 1981 een nieuwe cultfilmheld - Indiana Jones. De onveranderlijke attributen, zonder welke het nu moeilijk is om je een archeoloog en avonturier voor te stellen, zijn zijn zweep en hoed.

Hoeveel kost de zweep van Indiana Jones?
Hoeveel kost de zweep van Indiana Jones?

Veilinghuis Bonhams veilde een zweep, die werd gebruikt bij het filmen van de allereerste film in de serie over de avonturen van een archeoloog en jager van artefacten - Indiana Jones: In Search of the Lost Ark. De echtheid van dit kavel wordt bevestigd door een begeleidend briefje opgesteld door Keith West, de special effects specialist van die foto. Op het briefje staat dat dit precies de rekwisieten zijn die worden gebruikt door acteur Harison Ford en zijn stuntdubbel. De film werd uitgebracht in 1981 en de volgende twee werden gefilmd in 1984 en 1989. Voor het filmen van deze drie foto's werden de zwepen van 2 m 40 cm tot 3 m lang van gevlochten kalfsleer met handvatten en polslussen gemaakt door dezelfde persoon - David Morgan. In de vierde film - "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull" - uitgebracht in 2008, waren al verschillende zwepen betrokken, waaraan een hele groep specialisten werkte.

Het bieden met deelname van kavels, verenigd in het themablok Hollywood Memorabilia, vond plaats op 24 juni 2012 in Los Angeles, VS. In een van de districten van deze Californische stad staat de beroemde "droomfabriek" - Hollywood. Kavel #1162 voor $ 31.250 werd gekocht door een koper die zijn naam niet wilde publiceren. Het is alleen bekend dat de nieuwe eigenaar van de Indiana Jones zweep uit Rusland komt. In binnenlandse valuta overschrijdt het door hem betaalde bedrag tegen de koers van de Centrale Bank iets meer dan een miljoen roebel.

Natuurlijk, als je niet zo kieskeurig bent, kun je een product genaamd "Indiana Jones Whip" krijgen en goedkoper - het is verkrijgbaar in winkels en het is nog gemakkelijker om ze op internet te vinden. Het kost ongeveer een miljoen roebel minder dan lot 1162 bij Bonhams - bijvoorbeeld, een zweep compleet met een Rubie's Costume Indiana Jones-hoed kost je 1.500 roebel zonder verzending.

Aanbevolen: