Hoeveel Alcohol Is Nodig Voor Een Bruiloftsbanket?

Hoeveel Alcohol Is Nodig Voor Een Bruiloftsbanket?
Hoeveel Alcohol Is Nodig Voor Een Bruiloftsbanket?

Video: Hoeveel Alcohol Is Nodig Voor Een Bruiloftsbanket?

Video: Hoeveel Alcohol Is Nodig Voor Een Bruiloftsbanket?
Video: Alcohol: de meest geaccepteerde drug van Nederland 2024, April
Anonim

Bij het bestellen van een banket in een restaurant rijst vaak de vraag: hoeveel alcohol je moet nemen om iedereen genoeg te hebben, en tegelijkertijd blijft er niet veel over.

Hoeveel alcohol is nodig voor een bruiloftsbanket?
Hoeveel alcohol is nodig voor een bruiloftsbanket?

Bij veel restaurants en cafés kunt u bij het bestellen van een banket alcohol meenemen of bij hen kopen tegen leveranciersprijzen. De vraag rijst: hoeveel en wat is beter om te nemen?

1. Eerste advies - je hebt geen groot assortiment en veel artikelen nodig. Tijdens het banket zal het nog steeds onmogelijk zijn om "zijn" fles voor elke gast bij te houden. Als gevolg hiervan raakt alles in de war en dit kan leiden tot niet erg goede resultaten.

Het is dus voldoende om 2-3 namen van sterke drank te nemen, bijvoorbeeld: wodka, whisky, cognac. En 2-3 namen met een laag alcoholgehalte, bijvoorbeeld: rode wijn, witte wijn, champagne. Een uitzondering kan worden gemaakt voor naaste familieleden - als uw grootmoeder uitsluitend Chivas Regal drinkt, moet u de obers hierover van tevoren waarschuwen.

2. Onder vrienden kunt u een enquête houden op sociale netwerken of per telefoon, wie wat zal drinken, met verschillende opties om uit te kiezen. Zo krijgt u een globaal beeld van de hoeveelheid en verhouding van dranken.

3. Nu qua hoeveelheid. Natuurlijk is er hier niet één regeling, het hangt allemaal af van het bedrijf. Maar een bepaalde gemiddelde berekening ziet er ongeveer zo uit: 0, 3-0, 4 liter sterke alcohol per persoon en 0, 5-0, 7 liter alcoholarme dranken. Als je bijvoorbeeld 100 gasten hebt, krijg je 30-40 liter sterke en 50-70 liter zwakke alcohol. Het is duidelijk dat iemand alleen wijn drinkt, iemand - alleen wodka, en iemand drinkt helemaal geen alcohol.

4. Het is voldoende om alleen champagne te nemen voor een buffetbuffet, met een snelheid van 1 fles voor 5 personen. Aan tafel schakelen gasten meestal over op andere dranken.

5. Als er "extra" alcohol over is, is dat niet eng, aangezien je het altijd mee kunt nemen of aan gasten kunt geven. Het zal in ieder geval niet verslechteren of verdwijnen. U kunt dus veilig met een "marge" aan de slag.

6. Waarschuw de obers om niet alle flessen tegelijk te openen, maar alleen als dat nodig is. Als je er zeker van wilt zijn dat de restaurantmedewerkers je alcohol niet mee naar huis nemen (wat helaas wel eens gebeurt), zorg dan dat alle meegebrachte flessen direct in de hal op een aparte tafel worden uitgestald. Je kunt ook vragen om de stekkers niet weg te gooien en ze dan te tellen.

Hoewel, moet worden opgemerkt dat de obers voor dergelijke maatregelen al lang hun eigen manieren hebben bedacht om vals te spelen, maar in ieder geval zal de meeste niet-gedronken alcohol overleven.

7. Vergeet frisdrank niet. Er moet ongeveer anderhalve liter per persoon zijn, vooral in de zomer. Het is beter om een beetje water te nemen, 0, 2-0, 3 liter per persoon. De rest is sappen, vruchtendranken, cola. Laat u bij het kiezen van alcoholvrije dranken leiden door de bestelde alcohol. Voor wodka nemen ze meestal sinaasappel-, ananas-, tomatensap, fruitdrank, voor whisky - appelsap of cola, voor martini - sinaasappel- en kersensap.

8. Aangezien gasten meestal eerder samenkomen en op de jongeren wachten, is het beter voor hen om een toonbankbuffet of een welkomstdrankje te bieden, zodat ze communiceren onder het genot van een glas champagne of een cocktail. Ook moet u water en sappen aanbieden voor de buffettafel.

9. Spreek vooraf met de restaurantbeheerder af wanneer je de overige drankjes kunt komen afhalen.

Aanbevolen: