Hoe Het Nieuwe Jaar In Israël Te Vieren?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Nieuwe Jaar In Israël Te Vieren?
Hoe Het Nieuwe Jaar In Israël Te Vieren?

Video: Hoe Het Nieuwe Jaar In Israël Te Vieren?

Video: Hoe Het Nieuwe Jaar In Israël Te Vieren?
Video: Израиль. Святая Земля | С Новым 2021 Годом! Новогодний выпуск | Holy Land | Happy New Year 2021 2024, April
Anonim

Hoewel er veel immigranten uit Rusland en de voormalige USSR in Israël zijn, is het nieuwe jaar in dit land geen officiële feestdag. De staat geeft zijn burgers geen extra rustdagen op 31 december en 1 januari. Maar velen slagen er nog steeds in om het nieuwe jaar te vieren.

Hoe het nieuwe jaar in Israël te vieren?
Hoe het nieuwe jaar in Israël te vieren?

instructies:

Stap 1

Voor degenen die de nieuwjaarsvakantie willen vieren, volgens de algemeen aanvaarde traditie, is er de mogelijkheid om een Russisch restaurant te bezoeken. Kies de juiste. Daar wordt u voorzien van de kerstman met de Snow Maiden, en de Russische favoriete salade Olivier, en champagne. Maar je kunt niet naar de klokken luisteren. En het is geen goedkoop plezier om naar restaurants te gaan.

Stap 2

Het alternatief is om het nieuwe jaar thuis te vieren. Bereid het voor op familie en vrienden. Maar als je buren niet vieren, kun je problemen krijgen - het is onwaarschijnlijk dat degenen die 's ochtends naar hun werk gaan, het geluid van een vrolijk feest achter de muur leuk zullen vinden. Het is echter mogelijk om een bungalow buiten de stad te huren en zich daar ten volle te ontplooien van de Russische ziel. Maar helaas, er zal geen sneeuw zijn - het is hier nooit.

Stap 3

Interessant is dat het nieuwe jaar in Israël niet alleen door Russen wordt gevierd, maar ook door christelijke Arabieren. Sluit je bij hen aan als je sociaal genoeg bent en de taal kent. Toegegeven, ze drinken geen wodka en champagne, maar bier en wijn. En ze eten Olivier en haring niet onder een bontjas, maar barbecue. Maar aan de andere kant dansen ze luidruchtig op Arabische melodieën, om 12 uur 's nachts lanceren ze vuurwerk en gooien de glazen en flessen waaruit ze dronken uit de ramen.

Stap 4

Jonge joden en moslim-Arabieren proberen ook feest te vieren en plezier te hebben, als je wilt en bij gebrek aan een geschikter gezelschap, werk dan met een van hen samen. Maar alles is beperkt tot bijeenkomsten in cafés en luidruchtige wandelingen langs de straten. De boom en de kerstman zijn tenslotte christelijke symbolen en hun eigen tradities zijn niet gecreëerd.

Stap 5

Maar joden hebben ook hun eigen nieuwjaar - Rosj Hasjana, dat in september wordt gevierd, viert het. Veel rituelen zijn met hem verbonden. Er wordt aangenomen dat op deze dag (de datum is mobiel, zoals Pasen voor christenen) mensen rekenschap afleggen aan God voor het afgelopen jaar en zich bekeren van slechte daden. Doe het zelf.

Stap 6

Nadat je je gedrag hebt geanalyseerd en geloften hebt afgelegd aan de Almachtige, feliciteer je elkaar, ga je aan tafel zitten, moet er granaatappel zijn, naast vis en bieten- en wortelsalades. Joden geloven dat er 613 zaden in deze vrucht zitten - zoveel als de geboden in het jodendom. Zorg ervoor dat u vóór de vakantie het afval uit de huizen haalt, doe een algemene schoonmaak.

Aanbevolen: