Hoe Te Vissen?

Hoe Te Vissen?
Hoe Te Vissen?

Video: Hoe Te Vissen?

Video: Hoe Te Vissen?
Video: beginnen met vissen tips u0026 Tools 2024, Mei
Anonim

De visserij wordt zoals de seizoenen verdeeld in 4 soorten. Elke soort heeft zijn eigen aas, plaatsen en methoden van vissen. Succes bij het vissen bepaalt de goede kennis van de visser van de paaitijd van de vis, de voedertijd en het competente gebruik van visuitrusting.

Hoe te vissen?
Hoe te vissen?

Kijk goed in welke tijd van het jaar de vis welk aas het liefste gebruikt. Voor gesloten reservoirs is de beste bijlage tarwe- of roggebrood, deeg, gierstpap, bloedwormen. En midden in de zomer op de rivier voor veel vissoorten, haverkorrels, Alkmaarse gort, tarwe, voorgestoomd, zal een goed aas zijn.

Als het aas op de modderige bodem valt, merkt de vis het niet en loop je het risico tevergeefs op de kust te zitten totdat je van visplek verandert. Het kiezen van het juiste vistuig is niet genoeg om vis te vangen. Onderzoek de plaatsen waar vissen gewend zijn om naar voedsel te zoeken. Na regen komen veel niet-roofzuchtige vissoorten dicht bij de oevers van het reservoir om voedseldeeltjes op te vangen uit de stromen regenwater die het reservoir instromen.

De gewoonten en gewoonten van vissen kunnen in elk waterlichaam verschillen. Bestudeer ze zorgvuldig om de beste plaats en tijd te bepalen waarop vissen zich na het uitzetten zwaar voeden.

Beïnvloedt de paaitijd en de watertemperatuur. Nauwkeurige kennis van het reservoir (whirlpools, putten, haken en ogen, putten en andere) stelt u in staat om precies te bepalen waar een vis van een bepaald ras zich kan bevinden.

Er zijn enorm veel manieren en soorten amateurvissen, maar de meest voorkomende is vissen met een lijn. Er zijn zomerhengels en winterhengels, en beide soorten hebben veel ondersoorten, verschillend van ontwerp. De methoden om het aandeel van elke hengel te vangen zijn ook verschillend.

Het is het moeilijkst om in helder water te vissen. Tackle voor dergelijke visserij moet onzichtbaar zijn, wat soms wordt bereikt door de lijnen en het bos in te kleuren in overeenstemming met de kleur van het water. Kies de lichtste haken en drijvers. Tackle-fabrikanten brengen hengels uit die lichter, comfortabeler en praktischer zijn, waardoor het aanhaken voor de visser gemakkelijker wordt. Het gebruik van kleine haken stelt u in staat om onmiddellijk de meest nauwkeurige beet van voorzichtige vissen op te merken. Moderne uitrusting is dun en licht, maar in het geval dat je een aanbeet van grotere vissen verwacht, is het toegestaan om een sterkere uitrusting te gebruiken.

De juiste timing van vissen speelt een belangrijke rol bij succesvol vissen. De vis is gevoelig voor scherpe, plotselinge geluiden, dus pas op voor het raken van de hengel in het water, harde stoten op de bodem van de boot of op de oever. De vis zal onmiddellijk in de diepte verdwijnen. Zelfs de schaduw van de visser schrikt de vis af. Probeer zo te vissen dat je schaduw niet op het water bij de dobbers valt. In rustige wateren zijn de vissen bijzonder voorzichtig, ze zijn gewend om gevallen voedsel van de bodem te tillen en de ongebruikelijke locatie van het voedsel zal het waarschuwen. Maar in de rivier zijn de vissen gewend om tegen de stroom in op zoek te gaan naar voedsel. Op plaatsen met natuurlijk geluid (in de buurt van spoorwegovergangen, dammen) is de vis gewend aan geluiden en zal zelfs een rustig gesprek hem niet afschrikken.

Door het reservoir zorgvuldig te bestuderen, de juiste hengel, uitrusting en mondstuk te kiezen, vermijd je de typische fouten van een beginnende visser.

Aanbevolen: