Hoe Het Weer Het Bijten Van Vissen Beïnvloedt

Hoe Het Weer Het Bijten Van Vissen Beïnvloedt
Hoe Het Weer Het Bijten Van Vissen Beïnvloedt

Video: Hoe Het Weer Het Bijten Van Vissen Beïnvloedt

Video: Hoe Het Weer Het Bijten Van Vissen Beïnvloedt
Video: Hoe onthaak je nu een gevangen vis 2024, April
Anonim

De vis is zich zeer goed bewust van de aanstaande weersverandering. Daarom zullen vissers zich op de een of andere manier aan deze veranderingen moeten aanpassen.

Hoe het weer het bijten van vissen beïnvloedt
Hoe het weer het bijten van vissen beïnvloedt

Ondubbelzinnig antwoord op de vraag: "Wat voor weer bijt de vis het beste?" - onmogelijk. Te warm of te koud weer kan voor de meeste vissen deprimerend zijn.

Voor een onweersbui verslechtert het bijten van sommige vissoorten merkbaar, maar het bijten van forel verbetert heel goed.

Als het kouder wordt pikt de karper beter, maar snoek, baars of snoekbaars reageren bijna niet in negatieve zin op veranderingen in het weer.

Maar de algemeen aanvaarde regel kan als volgt worden beschouwd: bij warm, volkomen kalm weer, met een volledig glad wateroppervlak, zal het vissen minder succesvol zijn dan bij een beetje regen, bewolkt weer en kleine golven in de vijver.

De wind verzadigt het water met zuurstof en de vissen kunnen niet leven zonder zuurstof. Maar met een oosten- of noordenwind is het best lastig om op een succesvolle visserij te rekenen. Omdat op Russische breedtegraden de noordenwind kou brengt, en het oosten juist deprimerende hitte voor vissen.

Maar zuurstof komt het reservoir niet alleen vanuit de atmosfeer binnen. Ook hier speelt vegetatie een belangrijke rol. In het donker nemen waterplanten zuurstof op en in het licht produceren ze het juist. Daarom, in de vroege ochtenduren, als er veel algen in het reservoir zijn en ze 's nachts zuurstof opnemen, verlaten de vissen zo'n plek. Alleen crucians blijven over, die minder grillig zijn voor zuurstof.

In veel opzichten hangt het allemaal af van het reservoir waarin wordt gevist. Elke visser heeft zijn eigen tekens die verband houden met de toestand van het milieu. Het is erg lang om alle tekens op te sommen. Na verloop van tijd wordt elke beginner een ervaren visser die met behulp van observatie gemakkelijk het gedrag van de vis bij een bepaald weer kan raden.

Aanbevolen: