Welke Feestdag Wordt Er Gevierd Op 22 Maart?

Inhoudsopgave:

Welke Feestdag Wordt Er Gevierd Op 22 Maart?
Welke Feestdag Wordt Er Gevierd Op 22 Maart?

Video: Welke Feestdag Wordt Er Gevierd Op 22 Maart?

Video: Welke Feestdag Wordt Er Gevierd Op 22 Maart?
Video: Nationale feestdag 21 juli 2021 (VRT) 2024, April
Anonim

22 maart is een dag waarop meerdere feestdagen tegelijk worden gevierd. Dit zijn de professionele Internationale Dag van de Taxichauffeur, de Natuurlijke Dag van de Oostzee en de ecologische Wereldwaterdag.

Welke feestdag wordt er gevierd op 22 maart?
Welke feestdag wordt er gevierd op 22 maart?

Internationale dag van de taxichauffeur

Deze datum viel samen met de dag in 1907, toen de eerste auto's met meters in de straten van Londen verschenen. Toen noemden de stadsbewoners deze machines "taximeters" (van het Franse woord "belasting" - betaling en het Griekse "metron" - meten). Even later begon individueel stadsvervoer, dat thuis kon worden besteld of op straat kon worden betrapt, korter te worden genoemd - "taxi's", en hun chauffeurs - "taxichauffeurs".

Toen werden auto's in Groot-Brittannië geschilderd in groene en rode kleuren die typisch zijn voor dit type transport. De meer gebruikelijke taxigele kleur kwam later, toen John Hertz zijn bedrijf Hertz Corporation oprichtte en speciale modellen van auto's begon te produceren die bedoeld waren voor privéchauffeurs en in fel geel werden geverfd.

De Amerikaan kwam ook met een zeer interessante zet, waarbinnen hij het aantal gele auto's in slechts enkele jaren wist te vergroten. John Hertz kocht oude auto's, repareerde en verfraaide ze, schilderde ze geel en verkocht ze aan minder welvarende mensen die zich geen nieuwe auto konden veroorloven.

Typisch voor dit type transport vonden in de jaren '20 van de 20e eeuw 'checkers' plaats onder taxichauffeurs. Toen leende de Hertz Corporation dit attribuut van raceauto's.

Het doel van deze symboliek was om de aandacht te trekken van klanten in de straten van de stad, die taxi's van ver konden zien en snel hun bestemming konden bereiken.

Baltische Zeedag en Wereldwaterdag

Baltische Zeedag in het Engels betekent Baltische Zeedag, het was vastgesteld op 22 maart als resultaat van de 17e bijeenkomst van het Verdrag van Helsinki van 1986. Deze datum werd gekozen omdat ze op deze dag een conventie ondertekenden en een aantal jaren onofficieel de Dag van de Watervoorraden van de Planeet hadden gevierd.

In Rusland wordt de Baltische Zeedag gevierd op het grondgebied van de noordelijke hoofdstad, en de organisatoren van de vakantie organiseren processies, conferenties, vuilnisophaaldienst en andere evenementen gewijd aan de netheid van de Oostzee.

In Rusland werd de Oostzee ook wel de "Varangiaanse" zee genoemd. Deze naam hield stand tot het einde van de 18e eeuw. Dit zoutwaterbassin met de grootste diepte van 470 meter was en is belangrijk voor de scheepvaart van het land.

De tweede feestdag - Wereldwaterdag, of Wereldwaterdag of Wereldwaterdag - werd ingevoerd op initiatief van de VN-conferentie over milieu en ontwikkeling, die in 1992 in het Braziliaanse Rio de Janeiro werd gehouden.

In Rusland houden op 22 maart organisaties die geïnteresseerd zijn in de bescherming van de watervoorraden van het land en de hele wereld educatieve evenementen om de problemen van natuurbehoud en bescherming onder de aandacht te brengen. Er worden excursies en open lessen over het rationeel gebruik van water georganiseerd voor scholieren en studenten.

Aanbevolen: