Hoe Zet Je Een Tent Op?

Inhoudsopgave:

Hoe Zet Je Een Tent Op?
Hoe Zet Je Een Tent Op?

Video: Hoe Zet Je Een Tent Op?

Video: Hoe Zet Je Een Tent Op?
Video: Tent Opzetten | Hoe zet ik een tent op? | Instructievideo | Obelink 2024, Maart
Anonim

Overnachten in de natuur is de romantiek van onze tijd. Een vreugdevuur, sterren en een tent zijn de belangrijkste symbolen van een goede wandeling. Maar hoe en waar u uw "veldhuis" opzet, hangt niet alleen af van uw humeur, maar ook van uw gezondheid.

Hoe zet je een tent op?
Hoe zet je een tent op?

Noodzakelijk

Tent, haringen, koord

instructies:

Stap 1

Stoelkeuze

Blijf de nacht voor zonsondergang. Zoek een droge en vlakke plaats. Het is wenselijk dat het wordt beschermd tegen de wind door natuurlijke barrières: rotsen, bomen, heuvels. Probeer in de zomer de nabijheid van dichte struiken, hoog gras en grote watermassa's te vermijden, zodat muggen en muggen u niet te pakken krijgen.

Stap 2

Als je in een bos bent, zorg er dan voor dat er geen mierenhopen of dierenpaden in de buurt zijn. Zet je tent niet onder hoge, oude en rotte bomen die zomaar op je kunnen vallen.

Stap 3

Ga op de door u gekozen plek liggen en rijd een beetje op uw rug om eventuele uitstekende knopen en stenen te voelen en te verwijderen. Plaats de tent op een oneffen ondergrond zo dat je hoofd hoger is dan je voeten. Als de helling erg steil is, plaats dan grote stenen of een boomstam bij de ingang zodat je voeten er tegenaan rusten en je niet rolt.

Stap 4

Controleer de grond op droogheid door er met de palm van je hand op te drukken. Komt er tegelijkertijd vocht uit, dan is het beter om een andere plek te zoeken. Maar zelfs als alleen moerassig land je omringt, wanhoop niet. Maak een tentdek met dunne bomen.

Stap 5

In de winter, voordat u de tent opzet, moet u de sneeuw grondig inpakken en, indien mogelijk, de vuren takken verzamelen en de vloer leggen. In dit geval moeten vuren takken niet alleen op een hoop worden gegooid, maar onder een kleine hoek in de sneeuw worden gestoken om een veerkrachtige matras te maken.

Stap 6

Maak in het voorjaar een vuur en doof het na een uur. Deze tijd is voldoende om de aarde op te warmen en vervolgens de nacht in comfort en warmte door te brengen. Vlak voordat u een tent opzet op de plaats van de open haard, bedek deze met verse sparren takken en verwijder alle grote kolen om niet per ongeluk de bodem te verbranden.

Stap 7

Volg de instructies van de fabrikant bij het monteren van de fabriekstent. Terwijl je aan een zelfgemaakte doek trekt, sla je de haringen in een hoek van 45 graden de grond in met de kolf van een bijl of een ander geïmproviseerd object. Op rotsachtige en steenachtige bodems is het handiger om grote spijkers en een hamer te gebruiken in plaats van haringen.

Stap 8

Neem de veiligheidsmaatregelen in acht en maak geen vuur op minder dan 3 meter van de tent. Moderne synthetische materialen bieden een goede bescherming tegen regen, maar ze branden bij de minste vonk.

Stap 9

Als je een stuk polyethyleen onder de tent plaatst, zorg er dan voor dat het niet voorbij de bodem uitsteekt. Anders zal bij schuine regen het water van het dak net op dit polyethyleen stromen en bevindt u zich in een kunstmatig gecreëerde plas. Graaf bij regenachtig weer een kleine afvoergroef rond de omtrek van de tent.

Aanbevolen: