Jaar Van De Vuurhaan: Wat Zet Je Op De Nieuwjaarstafel

Inhoudsopgave:

Jaar Van De Vuurhaan: Wat Zet Je Op De Nieuwjaarstafel
Jaar Van De Vuurhaan: Wat Zet Je Op De Nieuwjaarstafel

Video: Jaar Van De Vuurhaan: Wat Zet Je Op De Nieuwjaarstafel

Video: Jaar Van De Vuurhaan: Wat Zet Je Op De Nieuwjaarstafel
Video: 🌟 10 Kerstgerechten 🎄 Recepten voor het kerstdiner 2024, Maart
Anonim

In overeenstemming met de tradities van de oostelijke astrologische voorspelling, probeert elke gastvrouw de nieuwjaarstafel zo te organiseren dat het hoofdpersonage van de vakantie wordt gerespecteerd. 2017 wordt gehouden onder auspiciën van de Rode Vurige Haan, die wordt gekenmerkt door een opvliegend karakter. Hoe de tafel goed dekken op nieuwjaarsvakantie 2017? Om dit te doen, volstaat het om enkele eenvoudige nuances te kennen.

Nieuwjaarstafel 2017
Nieuwjaarstafel 2017

Tafel opstelling

De rustieke stijl wordt beschouwd als een van de meest succesvolle opties voor het decoreren van de nieuwjaarstafel, omdat de meeste hanen op het platteland wonen. Voor dit idee moet je van tevoren linnen tafelkleden en servetten, rieten manden, nesten, broodmanden en bloemstukken bestaande uit aartjes van tarwe en andere gedroogde bloemen. Matten onderzetters, houten schalen versierd met Chochloma-schilderij of prachtige Gzhel met de afbeelding van verschillende vogels zien er geweldig uit op tafel.

Er moet speciale aandacht worden besteed aan het kleurenschema van de decoratie. Het Jaar van de Vuurhaan wordt symbolisch geassocieerd met kleuren als rood, wit, geel, goud en blauw. Al deze tinten kunnen veilig worden gebruikt bij het kiezen van ontwerpopties, maar overdrijf het niet, omdat de haan wordt beschouwd als een vogel met een moeilijk karakter. De optimale combinatie is niet meer dan twee kleuren, bijvoorbeeld rood en wit of goud en blauw. Het hangt zeker af van uw individuele voorkeur.

Wat op tafel zetten?

Dit vraagstuk vraagt om een zorgvuldige voorbereiding en het doordenken van het menu tot in de kleinste details. De belangrijkste regel in dit geval is een volledige afwijzing van het gebruik van kippenvlees. Het is het beste om je te concentreren op een verscheidenheid aan lichte salades, waaronder groenten zoals komkommers, tomaten, courgettes, aubergines, enz. Deze gerechten kunnen worden gekruid met magere sauzen die kruiden combineren met wijnazijn.

Vergeet niet om gerechten van granen, noten, peulvruchten en allerlei voorbereidingen voor de winter op tafel te zetten. Een vurige haan zal zo'n menu waarderen. Vleesgerechten kunnen worden vervangen door zeevruchten of, als laatste redmiddel, kunt u mals konijnenvlees bereiden.

Wat alcohol betreft, is het beter om de voorkeur te geven aan rode wijn, champagne of een cocktail, wat in het Engels "hanenstaart" betekent. Je kunt je nieuwjaarsmaaltijd afsluiten door desserts te serveren in de vorm van kippeneieren of inclusief eierroom.

Aanbevolen: