Hoe Leg Je Uit Wat Het Nieuwe Jaar Is?

Inhoudsopgave:

Hoe Leg Je Uit Wat Het Nieuwe Jaar Is?
Hoe Leg Je Uit Wat Het Nieuwe Jaar Is?

Video: Hoe Leg Je Uit Wat Het Nieuwe Jaar Is?

Video: Hoe Leg Je Uit Wat Het Nieuwe Jaar Is?
Video: Nieuwe straf op middelbare school: alleen in de pauze naar de wc 2024, April
Anonim

Het is eind december, iedereen is druk bezig, cadeautjes kopen, kerstbomen versieren, een grote poster "Gelukkig nieuwjaar!" hangt op straat. Plots vraagt je kind verbaasd: "Wat is nieuwjaar?" En ouders raken op een gegeven moment de weg kwijt, omdat dit zo'n eenvoudig en bekend concept is dat niemand bedacht hoe het uit te leggen.

Hoe leg je uit wat het nieuwe jaar is?
Hoe leg je uit wat het nieuwe jaar is?

Het is nodig

  • - de kalender;
  • - poppenhandschoen;
  • - Kerstverhaal.

instructies:

Stap 1

Voordat u uw kind uitlegt wat het nieuwe jaar is, moet u verschillende historische informatie bestuderen over de viering van het nieuwe jaar in Rusland, over de oorsprong van deze feestdag.

Stap 2

Vorm twee visioenen van deze vakantie in het kind. Laat hij enerzijds het nieuwe jaar zien als een verbazingwekkend en mysterieus magisch sacrament. Aan de andere kant moet de baby, onder jouw strikte begeleiding, de kalendergrenzen van het jaar, het aantal maanden en andere noodzakelijke informatie onthouden. Begin deze gegevens op een speelse manier precies in de pre-vakantieperiode te leren, en het kind, dat interesse toont in het komende nieuwe jaar, zal alles veel sneller leren.

Stap 3

Laat uw kind kennismaken met de kalender. Kies een grote, kleurrijke, visuele kalender, leg de baby uit dat een jaar uit twaalf maanden bestaat. Wanneer de laatste maand van december eindigt, dan eindigt het hele jaar. Dan komt het nieuwe jaar en herhaalt alles zich. En in de nacht van 31 december op 1 januari regelen mensen een luidruchtige vakantie, geven elkaar cadeaus en hebben plezier.

Stap 4

Tijdens het proces van uw verhaal zal het kind onvermijdelijk verschillende vragen hebben. Negeer ze niet, maar formuleer uw antwoord op basis van zijn waarnemingsniveau, waarbij u complexe concepten vertaalt naar eenvoudigere analogen die bekend zijn bij de baby.

Stap 5

Neem na visuele uitleg een poppenhandschoen van een of ander nieuwjaarspersonage (het is beter als het de kerstman is) en ga soepel verder met het sprookje over het nieuwe jaar: "En in de nacht wanneer het oude jaar vertrekt, en de Nieuw komt, verbazingwekkende wonderen gebeuren”. Verander je stem een beetje, doe een beroep op je acteerkunsten en lees het verhaal met de grootst mogelijke expressie. Neem "New Year's Tale about Little Grandfather Frost" van A. Fedoseeva, "New Year's Tale" van V. Dudintsev of een ander.

Stap 6

Controleer of het kind je verhaal goed heeft begrepen, of hij alles heeft begrepen. Vraag iemand die dicht bij het kind staat om te vragen wat hij weet over het nieuwe jaar. In de loop van dit verhaal zal het je duidelijk worden dat het kind zich herinnerde waar hij geen aandacht aan schonk en wat hij verwarde. Nadat je hebt geanalyseerd wat je hebt gehoord, leg je de baby alle onduidelijke punten opnieuw uit.

Aanbevolen: