Wist Je Dat Sinterklaas Geen Cadeautjes Gaf?

Wist Je Dat Sinterklaas Geen Cadeautjes Gaf?
Wist Je Dat Sinterklaas Geen Cadeautjes Gaf?

Video: Wist Je Dat Sinterklaas Geen Cadeautjes Gaf?

Video: Wist Je Dat Sinterklaas Geen Cadeautjes Gaf?
Video: Kinderen u0026 jongeren willen niet enkel cadeautjes van Sinterklaas 2024, April
Anonim

Wie is de liefste opa ter wereld? Wie komt er in een rode jas en met een enorme zak naar ons toe voor een vakantie? Wie geeft altijd geschenken aan gehoorzame en niet zo gehoorzame kinderen? Op wie wachten de jongens in elk huis en bereiden ze gedichten en liedjes voor?

Ded Moroz ne daril podarkov
Ded Moroz ne daril podarkov

Nieuwjaar is een vrolijke feestdag en hij kan niet zonder onze Sinterklaas. Wist je dat de aardigste grootvader Frost niet vanaf het begin zo aardig was? Hij werd toen uitvergroot als de Grote Oude Man van het Noorden en hij was een heidense godheid.

Er was geen vriendelijkheid in hem, integendeel, hij was erg wreed. De oudste had, net als onze tijdgenoot, een zak. Maar er zaten nooit cadeautjes in. In deze tas verzamelde hij donaties. En de slachtoffers waren vaak kleine kinderen. Daarom geloofde men dat als deze oude man naar het huis zou komen, je je onmiddellijk moest verstoppen, zodat je niet met je meegesleurd zou worden in een grote zak.

Als een persoon de Grote Oudere in het bos ontmoette, was er een groot risico om niet terug te keren. De oude man had de gewoonte om mensen te bevriezen. Dit beeld van de heer van sneeuwstorm en kou wordt gebruikt in Nekrasovs gedicht "Frost - Red Nose".

Het beeld van een heidense godheid met een harde instelling verscheen in heidense tijden. En in de negentiende eeuw verschijnt een ander mythisch personage dat in de hoofden van mensen begint te leven. Beide karakters lijken qua uiterlijk op elkaar. De een heeft een tas om daar kleine kinderen op te vangen en de ander heeft een tas om daar cadeautjes uit te halen en de kinderen mee te plezieren.

Ooit had hij geen vaste naam. Na verloop van tijd bleef de naam Santa Claus aan hem plakken. Ze noemen hem grootvader als teken van respect voor wijsheid en kracht, en ze noemen hem Frost, zich herinnerend dat zijn kracht een ander karakter kan aannemen. De heer van de kou kan de oogst verpesten, en geschenken kunnen niet worden beloond aan degenen die niet het hele jaar gehoorzaamden.

Grootvader Frost kreeg zijn gebruikelijke verschijning in de USSR, in de jaren dertig van de vorige eeuw, en sindsdien komt hij zomaar naar ons op vakantie.

Aanbevolen: