Hoe Bessen Te Plukken In Het Bos

Inhoudsopgave:

Hoe Bessen Te Plukken In Het Bos
Hoe Bessen Te Plukken In Het Bos

Video: Hoe Bessen Te Plukken In Het Bos

Video: Hoe Bessen Te Plukken In Het Bos
Video: Eetbare wilde bessen 2024, April
Anonim

Een groot aantal mensen trekt naar het bos om helemaal tot rust te komen, alleen te zijn met de betoverende natuur. De geur van kruiden, schone lucht, geritsel van bladeren en felle zonnestralen die door de takken van bomen schijnen - je kunt hiervan genieten in het bos en ook bessenbouillon maken voor de winter. Geniet van het proces van het plukken van bessen, maar wees ook voorzichtig, want ze zijn niet allemaal even nuttig.

Hoe bessen te plukken in het bos
Hoe bessen te plukken in het bos

Noodzakelijk

  • - insectenwerend middel;
  • - een plastic fles of emmer.

instructies:

Stap 1

Ten eerste moet je je goed kleden voor een wandeling in het bos voor bessen. De dresscode moet als volgt zijn: een lange broek of broek met een elastische band aan de onderkant, een T-shirt of shirt met lange mouwen, een hoed die goed aansluit op het hoofd (bij voorkeur lichte tinten). Breng muggenspray mee, dit kan een spray, spuitbus of crème zijn. Als je gevoelig bent voor bijen- of wespensteken, neem dan zeker een antihistaminicum mee.

Stap 2

Neem een gids mee naar het bos, die bekend is met het gebied en je zal helpen om naar de bessenvelden te gaan. Inderdaad, op de meest populaire plaatsen kan het blijken dat iemand de geschenken van de natuur al voor u heeft verzameld. Mocht je toch besluiten om alleen naar het bos te gaan, neem dan zeker je mobiele telefoon mee, het kan gebeuren dat je verdwaalt.

Stap 3

Half juni rijpen geurige en geurige aardbeien, in juli kun je een rijke oogst van gezonde bosbessen en aardbeien oogsten, aan het einde van de zomer zijn er bosbessen en bramen, en in de herfst - veenbessen. Bergbraambessen en veenbessen groeien in moerassen. Maar je moet de veilige plaatsen kennen, want er zijn moerassen in de moerassen.

Stap 4

Als je het bos in gaat, bereid je het juiste gereedschap voor om bessen te plukken. Een plastic fles met een gesneden hals werkt hier het beste voor. Haal er een touwtje door en hang het om je nek, het is vrij licht en je hebt je handen vrij. Een plastic emmer met deksel kan ook, hij kan als stoel worden gebruikt, want bessen plukken is handiger comfortabel zitten dan voorovergebogen op je hurken. Verzamel bosgeschenken in een fles en giet in een emmer.

Stap 5

Wees voorzichtig bij het plukken van bessen, want in het bos groeien niet alleen nuttig en eetbaar, maar ook giftig. Een plant met een zwarte bes aan het uiteinde van de stengel is een ravenoog. Het heeft vooral giftige vruchten en wortels, ze bevatten de stof parastifin, die niet alleen gevaarlijk is voor mensen, maar ook voor vee.

Stap 6

Kamperfoelievruchten zijn donkerrood van kleur en zitten in paren op struiktakken. In eerste instantie lijkt het erop dat je een succesvolle vondst hebt gevonden, maar haast je niet om deze te verzamelen - ze zijn oneetbaar. Meestal wordt kamperfoelie geplant door zomerbewoners en tuinders als een haag. Je moet ook de bessen van de moerascalla goed kennen. Het zijn rode vruchten die op de kolf worden verzameld.

Aanbevolen: