Wordt 31 December Een Vrije Dag

Inhoudsopgave:

Wordt 31 December Een Vrije Dag
Wordt 31 December Een Vrije Dag

Video: Wordt 31 December Een Vrije Dag

Video: Wordt 31 December Een Vrije Dag
Video: De kinderen vinden een vrije dag niet erg 2024, April
Anonim

Volgens de wet duren de januari-vakanties in Rusland van 1 januari tot 8 januari - en dit is meestal genoeg om de komst van het nieuwe jaar te vieren en Kerstmis te vieren. Maar hoe zit het met de laatste dag van het uitgaande jaar, 31 december - is hij een vrije dag of een werknemer? Deze kwestie is in juni 2015 door de Doema behandeld.

Wordt 31 december een vrije dag
Wordt 31 december een vrije dag

Waarom heb je een vrije dag nodig op 31 december?

De vraag of de laatste dag van het jaar een vrije dag zou moeten worden, kwam ter overweging door de LDPR-deputaten. Nu is 31 december officieel een werkdag, al is het wat ver om het zo te noemen. Veel organisaties in de laatste dagen van december "laten hun werknemers gaan" om zich voor te bereiden op de vakantie, sommige nemen op eigen kosten een paar dagen de tijd om op reis te gaan en het nieuwe jaar niet onderweg te vieren, op een rustplaats. En de weinigen die 31 december op het werk doorbrengen, denken in de regel niet zozeer aan het werk als wel aan de komende vakantie. Dit is waar de afgevaardigden van de Liberaal-Democratische Partij op "rusten".

De auteurs van het wetsvoorstel stelden voor om de nieuwjaarsvakantie met één dag te "verschuiven" en de vrije dag te verplaatsen van 8 januari naar 31 december. Naar hun mening zou dit een "positieve emotionele achtergrond" in het land creëren en het gemakkelijker maken om je voor te bereiden op de vakantie.

Het Arbeidscomité van de Staatsdoema steunde het idee om van 31 december een vrije dag te maken echter niet en adviseerde het wetsvoorstel in eerste lezing te verwerpen.

Waarom 31 december toch een werkdag is

Mikhail Tarasenko, eerste plaatsvervanger van de arbeidscommissie, is van mening dat de opstellers van het wetsvoorstel te oppervlakkig naar de situatie hebben gekeken. Hij is van mening dat 31 december een werkdag moet blijven, omdat op de eerste dag van het nieuwe jaar alle financiële berekeningen voor het oude al moeten zijn uitgevoerd. En als je van deze dag een feestdag maakt, dan moeten volgens de wet al die mensen die op deze dag moeten werken het dubbele van hun loon betalen.

Bovendien herinnerde Mikhail Tarasenko eraan dat 31 december officieel als een pre-vakantiedag wordt beschouwd, wanneer de werkdag met een uur wordt verkort. Naar zijn mening is dit voldoende voor de voorbereiding op de vakantie.

Zo werd in de vraag of 31 december een vrije dag of een werkdag is, nog een kogel gezet. De laatste dag van het jaar blijft een werkdag en volgens de wet kunnen Russen er alleen maar op rekenen dat ze een uur eerder van het werk kunnen.

Aanbevolen: